Värdetransportrån i Enköping

Strax efter klockan tio på tisdagsförmiddagen fick polisen larm om ett värdetransportrån i Enköping. Tre män med handeldvapen misstänks för rånet där de fick med sig en väska med okänt innehåll. Två troliga flyktbilar har säkrats.

Larmet kom 10.09 och platsen var vid korsningen Lastbilsgatan och Vagnsgatan intill Ica Maxi, en knapp kilometer norr om järnvägsstationen i Enköping.

- Det ska vara tre gärningsmän, varav en av männen har varit synlig med någon form av pistol mend et var ingen skottlossning. De har fått med sig en väska, men det är oklart vad den innehåller, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström till DN.se.

Inga personskador har rapporterats och Loomis fordon med värdetransporten stod länge kvar framför Sparbankens sedelautomat som ligger i samma fastighet som livsmedelsbutiken.

- Det är massor av poliser, polisbilar och en helikopter i luften här utanför. Fullt pådrag, men poliserna är för stressade för att säga något, sade Ica Maxis butikschef Ronny Lindblom till DN.se strax efter brottet.

Enligt polisen ska gärningsmännen ha flytt i en bil norrut. Bilen, en blå BMW 525, rapporterad stulen i Stockholm på måndagen, hittades övergiven klockan 10.54 i Torstuna, en dryg mil norr om Enköping.

För ovanlighets skull i sådana här sammanhang hade bilen inte stuckits i brand. Såväl fordonet som området runt omkring undersöktes av tekniker, men ett regnigt väder försvårade delar av det arbetet.

Efter tips intresserade sig polisen för flera, eventuellt inblandade fordon, varav några har hunnit både kontrolleras och avföras från utredningen. Uppsalapolisen jobbar, som det heter, brett och har förutom spårhundar, helikopter och ett tjugotal egna patruller tagit hjälp från de angränsande polismyndigheterna Västmanland occh Stockholm.

Med tanke på att vägspärrarna har varit ganska omfattande på såväl E18 som riksvägarna kring Enköping är en möjlighet att de misstänkta gärningsmännen farit tillbaka från Torstuna till Enköping.

En icke stöldanmäld Volkswagen Passat som enligt vittnesmål kan ha fungerat som andra flyktbil hittade polisen dessutom senare vid McDonalds, bara ett par hundra meter från brottsplatsen. Båda de säkrade bilarna bärgas till polisstationen i Uppsala för vidare teknisk undersökning.

Ossi Carp



Källa: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=845164&rss=2216

Det händer tydligen lite grann i lilla Enköping i alla fall. Fast det skulle ju vara lite roligare om det handlade om något som innehöll vapen och brott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback