En sann vän!

Annika sympatigurglade saltlösning idag efter lunchen!

Piercing-diet

Flytande, flytande och flytande.
Hmm, vad ska jag äta till frukost idag? Vad sägs om flytande?

Sitter just nu och försöker få i mig lite yoghurt... inte det lättaste men det går :) Drickyoghurt är betydligt lättare. Har även med mig yoghurt till lunch idag, tråkigt men orkade inte värma på nyponsoppan... i och för sig kan man ju dricka den kall. Asch.

Jag vägde mig igår morse på skoj för att kolla om min Piercing-diet kommer att göra något utslag på vågen. Det jag är rädd för är att tappa muskler bara, så funderar om jag ska dricka Gainomax efter att jag tränat. Borde gjort det igår egentligen men då hade jag ju inget hemma.

Egentligen tror jag på normal kost efter träning och inget ihopjoksat skit med extra proteiner. Men som det ser ut nu så får jag ju inte i mig några proteiner alls så då tror jag att det ihopjoksade skitet är bättre än inget alls.

Är det någon som har något förslag på en god slät soppa? Åt nämligen broccoli- och ostsoppa igår. Dock var de minimala broccolibitar i och dessa var riktigt irriterande.

Pusskram

Min lilla hemlighet

En impuls jag fick förrförra veckan men kunde inte genomföra det förrän idag, då jag ville dricka alkohol i helgen som var. Åt en rejäl kycklingsallad på Stocken med Annika innan det var dags. Nervös som bara den men jag klarade det! Tack för att du följde med Annika :)


Ledig!

Idag är jag faktiskt ledig från skolan, fast det finns ju fortfarande arbete att göra. Till och börja med ska jag räkna ut temperaturfördelningen över vår egenkonstruerade yttervägg för sommartemperaturer. Sen ska jag även räkna de mekanikuppgifter han ville att vi skulle göra.

Får se om jag hinner med allt idag. Det finns ju annat som står på schemat också, som till exempel lunch med Ankan på någon nation! :)

Pusskram

Aj aj aj.

Jag har inte kunnat bloggat för att jag har varit mörbultat sen jag och Ankan köre BOX på Stallet. Ojojoj säger jag bara! När jag skulle somna kändes det som om jag varit med i ett gigantiskt gängbråk eller liknande. Misstänkte att Ankan knäckt revben på mig, men som tur var så var inte fallet så! Kunde knappt andas och det tror jag berodde på att Annika var riktigt duktig på att knäa mig i magen.

Kan bara säga en sak: Ni som har planerat att anfalla Annika en sen kväll uppmanar jag att bära rejäla skydd, den kvinnan kan verkligen ta i!

Efter träningen blev det en
romantisk middag hos Annika :)


Bilder lånade från Ankan!

Imorgon är jag ledig! Wiiii!

Nu ska jag sova, sjukt trött!

Pusskram

Box snart!

Idag har vi tänkt att köra hårt! Det är 75 minuter Box som står på schemat.

Stallet beskriver träningspasset som "Konditionsträning med sparkar och slag, varvat med styrketräning." Kan säkert bli riktigt tungt och pulshöjande!

Hann slänga i mig en macka när jag kom hem i alla fall, får bli att jag lagar mat efter träningen. Nu hinner jag i stort sett bara byta om nu och sen är det typ dags att cykla... ja, om det ens går att cykla.

Pusskram

Skenande cyklar!

I fredags så tränade jag body toning med Julia och Annika. Helt otroligt att jag överlevde passet för det var sjukt jobbigt (som vanligt, haha). Efter träningen blev det en sväng på stan en snabbis och sen Ica Väst för att handla bär till den smoothie jag hade tänkt att göra när jag kom hem.

Det blev storshopping på Ica Väst, nästan 500 kronor. När jag skulle betala upptäckte jag att det var något som saknades, jo, min plånbok. Suck! Kassörskan var trevligt och pausade mitt kvitto så länge. Jag packade min varor och sen kutade jag runt inne på Ica likt en brunstig hare och letade efter min älskade plånbok. Då ringer mobilen och på andra sidan är det en mycket trevlig tjej som ringer och säger att hon tror att hon hittat min plånbok. Dagen var räddad!

Tjejen bodde i Eriksberg så det var bara för mig att cykla dit och hämta den :) Vilken tur att det var en ärlig människa som hade hittat den! Den hade tydligen legat i slottsbacken typ. Jag skyller på Maria F för jag pratade med henne i telefonen när jag var där :P

Förövrigt gick fredagen bra. Min älskade Cisspiss kom på besök och vi kikade på en film. Den var lite komplicerad men som tur är så är Ciss riktigt smart så hon förklarade för mig :)

Igår då så blev det shopping med Ankan, var det tänkt i alla fall. Vi hade planerat klänningköp och besök på systemet. Klänningar hittade vi aldrig och systemet hann stänga innan vi kom dit. Istället hann vi med färggladajeans-shopping och en buffé med alkoholhaltig dryck.

Stress, stress, stress. Vi hann! Det blev duschning hos Ankan och sminkning hos mig. Förfest hemma hos mig med Måns, Viktor, Julia, Ankan och jag. Mycket trevligt! Hittade på en ny variant till tequila - körsbärstomat istället för citron :D Man tager vad man haver... och då får det bli av den senaste shoppingen på Ica.

Emelies 25-årsfest blev mycket lyckad med många smarriga snittar. Jag vet inte hur många jag åt, säkert en hel bricka. Kom på delad andraplats på limbon och det kändes i rygg och mage när jag vaknade imorse. Ankan kände nog i hela kroppen, men det är inte lätt när man har en skenande cykel! ;D

Sammanfattning av den här dagen: Lugn :)

Sova nu!

Pusskram

Jag och mina bussfärder!

Igår bled det en sväng till Alexandra i Västerås och jag måste säga att hon hade det riktigt fint på sina 25 kvm! Det blev lite missförstånd mellan mig och Boije angående vilken buss vi skulle ta men det hela löste sig fint till slut. Boiije tog en tidigare buss eftersom jag hade glömt och meddela henne att vi skulle ta den senare. Klumpigt av mig. Men det var ju bara för henne att hoppa av i Flogsta... så möttes vi vi Ica sen och tog bussen som gick den lite senare tiden. Vi ville ju åka tillsammans eftersom bussresan skulle ta över en timme.

Åhh vad det kändes bra att träffa henne! Även fast vi träffades i måndags så känns det ändå alltid superkul att träffas. Jag vet inte, jag kanske är lite fjollig, men jag saknar mina vänner så fort jag lämnar dem ^^

Väl framme i Västerås så står Alexandra och väntar på bussen, så söt! Jag ville bara krama henne när hon stod där i sin söta mössa och såg allmänt underbar ut! :) (och jag gjorde ju det såklart) Känns att man inte ses så ofta nu för tiden. Varför blir det så? Suck.

Vi handlade grejer till middagen vi tänkte slänga ihop. Det blev  pasta med Keldas ostsås och broccoli. Riktigt mumsigt faktiskt. Juste, vi hade lite sallad och körsbärstomater till också :) Den där ostsåsen är ju verkligen sjukt god, säkert pga. den är fet. Vill inte veta :P

Efter någon timme att vi ätit upp dyker lilla Maria upp... älskade Maria! Så fin hon var i sina glasögon också. Nu är det typ bara jag kvar som ser ut som en omogen lite fjolla :P Jag får kolla synen idag och hoppas på att få glasögon :P

Då Boije tog en tidigare buss hem så fick jag försöka klara mig själv på bussen, och det skulle kunna gått hur som helst. Jag kom i alla fall med sista bussen mot Uppsala som gick 23:13 från Alex. Jag somnade ganska så på en gång men hann ställa klockan innan så jag skulle veta när jag var i Uppsala och inte glömma bort och plinga. Klockan ringer och vad tror ni jag är? Jo, FÖRBI Flogsta. Som tur var hade vi precis paserat Flogsta så att jag kunde hoppa av vid Ekonomikum... men vafan, jag var inte sugen på en promenad från ekonomikum till Flogsta halv ett på natten! Jag måste ha räknat fel när jagt ställde klockan >_<

Usch på det där. Men idag tar jag nya tag. Träna med Ankan 11:40, stan efter det och sen kanske jag åker till Enköping ikväll. Beror lite på. Festen jag skulle på först blir inte av och jag är inte direkt jättesugen på Joar. Men vi får la se vad Cissi vill göra. Ska nog ringa henne nu och se om hon har tid att snacka eller om hon är alltför upptagen att vara hård i lumpen.

Kanske kan försöka få hit Cissi istället :) Hon har ju aldrig varit här faktiskt!

Pusskram

Skola och sen Body Toning

Igår var det tänkt att jag skulle slå till och köpa en tv, men såklart så går inte tv:n att beställa för närvarande. Jag skulle ha slagit till direkt när det var mellandagsrea och den fanns hemma och dessutom en tusing billigare!

Fast om man åker till butik kanske man kan prata till sig den för det lägre priset? De har ju faktiskt kunnat sälja den så billigt förut på mellandagsrean... :P

Dustin Home har den lite billigare och sen när de lägger till studentrabatten så blir det ju riktigt bra. Problemet är bara att jag vill ha en affär att åka till om prylarna går sönder, det går inte om jag beställer från Dustin Home.

Aja, slutsnackat nu. Idag har jag bara skola mellan 8ak och 10, men Ankan och jag ska sitta kvar för vi ska träna Body Toning 12ak. Där emellan tänkte vi försöka hinna läsa lite i Byggnasmekanikboken. Vi har inte fått våra böcker ännu men Geo-biblioteket har den säkert.

Platta håret nu! En knut på skallen när håret är fuktigt är ingen bra kombo om man inte vill se ut som ett troll.

Pusskram

Fullt upp senaste tiden...

Vad jag blir irreterad på mig själv när jag inte skriver här... Jag har ju inte haft tid men jag tycker alltid om att skriva några rader i alla fall. Det är praktiskt när man ska kolla tillbaka på livet och se vad som hänt :)

Helgen har varit riktigt bra och har bestått av fredagsmys och restaurangbesök med Fredrik, tjejmiddag tillsammans med Becca och en härlig söndag i Enköping! Riktigt lyckad helg!

Igår så testade jag och några till i klassen på Stallets poweryoga! Till en bröjan så kände jag mig halvt mördbultad och lika stor och smidig som en havande vattenbuffel, men i slutet av passet kände jag mig faktiskt mjukare :) Kanske vore något att gå regelbundet på?

Nu måste jag fixa, första byggteknik II föreläsningen börjar om ca. en timme!

Pusskram

En mycket mysig torsdag blev det!

Annika kom över en sväng igår. Blev en mycket trevlig kväll med ost& kex och naturgodis!

Började kolla på 27 dresses med pratade för mycket så hängde inte med ett jota så vi bytte till Sally istället. Annika tyckte det var väldans kul, tror det där är precis hennes humor :P

Jag känner mig inte så jättehet efter gårdagens moffs men som tur är så ska vi träna Body Toning idag.

"BT, Body Toning
Enkla stegkombinationer på bräda blandat med styrkeövningar."

Nu ska jag diska lite och fiixa innan jag drar, fast toningen börjar inte förrän 11:40 så jag har lite tid på mig :)

Pusskram


Jag har hittat mitt andra hem :)


Jag var ju på blodgivningscentralen på Akademiska idag. Kan inte säga annat än att jag fick ett otroligt bra bemötande.

Först när jag kom in skulle jag fylla i ett papper med lite frågor som jag skulle lämna till honom i receptionen. Efter att ha gjort det frågade receptionisten mig när jag åt senast. Eftersom det var  flera timmar tidigare så blev jag minst sagt tvingad att sitta ner och fika en stund innan.

När jag väl satt i stolen så blev jag väl omhändertagen. Till och börja med så fick jag en jättetrevlig skrivbok eftersom det var första gången jag lämnade blod, samt en liten brosch i form av en bloddroppe. Hon som skötte allt berättade hela tiden vad det var hon gjorde och var allmänt trevlig. Hon var väldigt mån om att allt skulle gå bra första gången och jag låg som en liten drottning där i salen. Jag blev serverad dryck utan att ens behöva be om det.

Allt gick jättebra och jag fick ett snyggt bandage runt vänstra armen. När allt var klart blev jag rekommenderad att ta det lugnt och fika lite efteråt. Jag lydde rådet och tog lite varm dryck och några skorpor.

Som present valde jag det här salt- och pepparkaren.



En mycket trevlig dag på blodcentralen!  Känner heller inte alls av att jag faktiskt blivit tappad på nästan en halvliter blod! Det är bra tecken tror jag :)

Ska snart ut med hunden en sväng, men först äta middag. Blir rester sen gårdagen, pasta och en fet röra med bland annat bacon och creme fraiche!

Pusskram

blod.

Ut med Molle en sväng och sen iväg och lämna blod. Chipp!

14 k

Dagens steg slutade förresten på 14 000 steg. Helt okej med tanke på att de (sonyericsson) rekommenderar 10 000 för en bra hälsa :)

Min karma riktigt glittrar... snart i alla fall



Jag är väldigt nöjd över mitt beslut faktiskt. Tror även mina kära vänner höll med mig om det:

sandra säger:
200 kronor är ju inte mkt för oss lixom, men gör så himla stor skillnad för nåon annan

Folkes säger:
å 200 kr gör inte oss så så mycket som det ger dom!

Nu känns det liksom som att jag bidrar med något i världen. Visst, jag kanske inte räddar hela världen,  men jag kan i alla fall hjälpa den här lilla flicka till en bättre framtid.

Jag tycker nog att fler borde skaffa fadderbarn, för två hundra kronor är inte mycket. Jag är ju student och skaffar fadderbarn... och jag tror faktiskt att jag kommer att överleva.

Något mer som jag ska göra som är karmahöjande är att Ankan och jag ska lämna blod imorgon, om vi hinner det vill säga... annars så gör vi det på måndag :)

Pusskram




Mina dagar.

Har inte blivit att jag skrivit här på några dagar, men det har helt enkelt inte blivit av. Tänkte dock sammanfatta dagarna lite snabbt, mest för min egen skull. För egentligen är det väll ingen som är så jätteintresserad kanske.



Fredag
Tentaskrivning "Funtkionslära för ingenjörer" och därefter kinabuffé och tentafest. Mycket kul kväll!



Lördag

Vaknade upp lite bakfull men inte så farligt. Fredrik kom med bussen runt två och sen runt halv sex cyklade vi till bion för att se på Yes man. En riktigt bra film faktiskt.

Efter filmen blev det tacos och ytterligare en film, dock en dålig den här gången som jag dessutom inte ens minns namnet på.



Söndagen
En lugn söndag som slutade hemma i Enköping, då jag skulle jobba på måndagen.



Måndag
Jobbade och åkte tillbaka till Uppsala men med hunden den här gången. Blev en långpromenad med Annika på kvällen, tror faktiskt vi var ute och knallade i 2,5 timmar!

Efter dagens slut visade mobilen över 18 000 steg!



Tisdag
Gick till Ekonomikum och mötte upp Maria F för att kika vart lärarprogrammet hade sina lokaler. Blev en rejäl promenad den här dagen med.

Ankan och jag tränade dessutom POWER-step, eller vad det nu hette. Sjukt jobbigt var det i alla fall! Men väldigt roligt och ännu roligare hade det säkert varit om vi hade hängt med lite bättre :P Haha.

Efter den här dagen visade mobilen 16 000 steg.



Idag/Onsdag
Vaknade upp och mådde sjukt dåligt, men efter att jag drack lite så blev det bättre. Tror det kan berott på jag förlorade mycket vätska igår som jag inte tog igen.

Sprang ner tillt tvättstugan för att sätta på mammas jackor som jag lovat. När jag skulle in i korridoren till lägenheterna så gick det inte. Drog kortet flera gånger och slog kortet med det lös bara rött. Till slut så gick det inte alls så jag ringde på Heimstaden. Han var där på fem minuter och släppte in mig :)

Gick en sväng sen med Molle, som förövrigt fyller 11 år idag :) Grattis!

Nu ska jag ner till tvättstugan snart igen och sätta på mer tid på torktumlaren.

Pusskram

Grattis Becca! :D



Idag fyller min lilla Becca 21 år! Grattis gumman!

Poo!


Mys på tentan?

Jag är lite kluven... vet inte om jag ska ta med mig filt och duntofflor till tentan. Hmm, ska tänka på det till imorgon. Skulle ju vara jäkligt mysigt och varmt :D

juuuste, Ankan och jag kom på att det inte bara var våra ipods som matchade ;D

- Sally

"Hur skulle världen se ut om alla lyckades hela tiden?
Utan sådana som mig skulle inte världen gå framåt.
Nej, jag bjuder på det här så att den gråa massan slipper göra mina hjältemodiga misstag.
Men det gäller att fortsätta kampen mot bakåtsträvarna.
Och som vi alla vet; det går inte bromsa sig ur en uppförsbacke!"

Dan före tentatem

Dan före tentan och jag har ingen motivation att plugga alls. Faktum är att jag inte pluggat alls mycket den här veckan. Helt crazy om man jämför hur mycket jag satt och nötte inför förra mattetentan!

Idag tänkte jag faktiskt slänga upp dagens outfit, eftersom den är så otroligt snygg. Lägg även märke till min välplanerade och fixade frisyr!

Och vilken snygg posé och putande läppar! Kan inte bli bättre!



Ny smak! Becel med smak av lök!

Usch, måste verkligen köpa nytt smör, det jag har nu smakar lök!

Idag blir det tentaplugg på Geo med några från klassen. Bra att de styr upp något så jag kan haka på :) Fick ju med mig åtta fulla matlådor med mig hemifrån så det är ju bara att välja och vraka vad matlådan ska innehålla :)

Pusskram

Många sura gubbar!

Vad ledsen jag blir!

Satt och myste och drack te för ett tag sen, så nyligen bestämde jag mig för att plocka iordning lite innan jag skulle gå och sova. Så stod jag där och höll i min fina stora Mateusmugg och funderade på om jag skulle orka diska den eller inte. Men så tänkte jag att "näe, jag diskar den, vill ju inte att det blir fula te-rester i den här fina muggen". Vad tror ni händer? Jo, när jag har diskat klart den och ställer den i diskställer så ramlar (läs attackerar) en tallrik muggen och min älskade mugg spricker.

Jag älskar den trots att jag bara druckit ur den EN gång, Det var första gången ikväll  för min julklappsmugg.

Jag blir sååååååååååååååå arrrrrrrrrrg! Graaaahhhh!

Hmm...

Vad konstigt att det inte längre fungerar att skaffa Spotify som på det sättet jag gjorde. Mysko!

Det måste vi kolla upp...

Tror inte det kan bli tjejigare

Fick ju en rosa Ipod Nano i födelsedagspresent och matchande stora hörlurar till av Fredrik. Idag köpte jag även de rosa små Skullcandy-hörlurarna. Gud så rosa och sött!





Gud vad jag tycker om den lilla Ipoden, den är verkligen underbar! Prisvärd!

Nu måste jag VERKLIGEN tentaplugga!

Pusskram

Spotify

Jag bara älskar Spotify!

Skaffa det och jag kan lova att du kommer att känna kärlek du med :)

 

Citerar från en annan blogg, inget jag kommit fram till själv:


"Har inte något som helst att göra med vad vi bloggar om, men jag tycker om musik iaf =)
Gratis invite på spotify (Musikprogram som Itunes ungefär)


Du behöver registrera dig genom en proxy.
1. Gå in på http://www.sm411.info/
2. Skriv in http://www.spotify.com/en/get-started i URL
3. Tryck OK
4. Registrera dig OBS. i Postal date ska du skriva SW1A 2AB !


För att vara på säkra sidan så ska du byta land och postnummer efter du har registrerat dig, vilket du kan göra på :
https://www.spotify.com/en/acc ount/profile /"


Tror jag har bestämt mig nu :)

Jag kommer förmodligen att köpa en exakt likadan tv som mamma och pappa har. den har fått bra betyg i recentioner och är verkligen prisvärd!

Dessutom blev den testvinnare i tidningen HemmaBio, utsedd till bästa köp av Aftonbladet 8/11 -08 och Sveriges populäraste plasma-TV enligt pricerunner 8/12 -08.

Tycker det låter kalas jag :)

Image



Panasonic TH42PX80E

Vista

Förresten, har jag sagt att jag gått och installerat Vista? Blev sur för att det inte fanns några drivrutiner till min dator för Xp så det fick helt enkelt bli Vista. Som det är nu är det helt okej, men vi får väll se vad jag tycker om ett tag :P

Uppsala nu! Hejs!

Hemma efter en lyckad kväll!

Idag efter jobbet så drog Alex och jag hem till Natta och Rey (hennes 5 månader gamla hund). De åt pizza medan jag, efter allt för mycket skräpmat de senaste dagarna, åt mammas hemlagade i en matlåda.  Glass med för mycket maränger och tillbehör blev det till efterrätt.

Medan Natta sprang runt och fixade med vuxenheter så blev jag och Alex riktigt djupa där inne i köket. Jag visste faktiskt inte att han och jag kunde vara seriösa, haha.

Under min vistelse hos Nathalie hann jag med att få en hundtand mitt på näsan, som självklart lämnade ett fint avtryck, samt att av misstag dra ut en av Reys tänder. Hur lyckas jag?

På vägen hem gjorde Alex en snygg tvär vänstersväng och vi drog till Donken för att köpa en varsin stor pommes med garlic-dipp. På vägen dit var vi (Alex) med om en läskig poliskontroll med en halvtjurig polis. Alex och jag blev lite rädda men det hela gav oss i alla fall ett gott skratt efteråt :)

Nu blir det sängen och imorgon Uppsala för montering av loftsäng och kanske tv-köp.

Pusskram

Nytt år - Nya möjligheter!

Nu är år 2009 här och jag är riktigt förväntasfull över vad året har att erbjuda! Hoppas det kommer att bjuda på kärlek och mycket glädje!

År 2008 bjöd på mycket känslor... mycket glädje men dessto mer sorg och olycka. Fredrik förlorade en bror, jag förlorade en mormor och samtidigt förlorade vi varandra. Efter en tid hittade vi tillbaka till varandra igen. Ja, vad ska man säga, kärleken till varandra var för stark och det kan man inte ge upp för lite smågrål. Vi fick inte tillbaka dem vi älskade men vi kommer alltid ha ljusa minnen av dem bevarade i våra hjärtan.

Att flytta till Uppsala till hösten var nog ett väldigt bra beslut. Jag fick nya bekantskaper, vissa så speciella att jag hoppas att jag aldrig mister dem. Tror de här tre åren kommer bli riktigt fantastiska!

En ny början på något stort!