Jag lever!

Tro det eller ej men jag lever faktiskt och har dessutom varit grymt levande sen det senaste inlägget. Fest varje kväll och en massa kul nytt folk. Jag stormtrivs och vill inte att livet ska återgå till det vanliga.

Anledningen till de otroligt få blogginläggen är att vi inte har en router än så det är bara en som kan ha internet åt gången. Sugigt. Imorgon tror jag att jag åker och köper en trådlös liten rackare.

Bästa efterfestlåten:



Idag börjar första kursen, Träbyggnad. Ska komma ihåg att anmäla mig då jag har glömt att söka kursen.

Kräftskiva ikväll med H-sektionen! Ohyeah!

Pusskram

PAAARTY!! :D

Laddade upp rejält idag. Sex plattor med cider blev det som jag och två till ska dela på. Härligt med mottagningstider! ;D


Igår blev det käk på Norrlands och sen dans på ÖG tills man nästan svimmade. Lovely! Efterfest hos Oscar med typ 20 andra i ett litet korridorsrum. Efter ett tag fick vi finbesök som vi lekte och dansade med. Grym kväll! :D


Ikväll så blir det grillning i Flogsta och sen till tälte på Pollax! :D WOHO!

Pusskram

Imorgon smäller det!

Imorgon är första dagen på en två veckors lång ochg sjukt kul teknologmottagning. Kommer att bli helt sjukt underbart kul! Jag ska vara fadder under dessa två veckor och ska därmed verka lite klyftig oxch allvetande. Herregud, jag vet inte ens vart alla nationer ligger, haha. Jag hittar i alla fall till Flogsta och det är väll det som räknas?

Har inte bloggat på grund av att Annika och jag inte har fixat någon router än. Ska be Fredrik hjälpa oss att beställa hem en vettig som passar oss. Just nu kan vi bara få internet genom att ha en två mil lång nätverkssladd, en åt gången. Grymt jobbigt, speciellt för mig, bloggnörd som jag är.


Btw, mina superjordgubbar har nog vissnat på Farmville. Damn.

Pusskram

Alex och jag, vi är goda vänner, fastän mycket olika...

Om en och en halvtimme kommer Alexander med KESO-bilen och hämtar upp både mig alla mina konstiga prylar som ska till Uppsala. Så himla bra om vi får med cykeln för då slipper mamma eller pappa skjutsa upp mig sen på lördag, för då har jag inget som behöver åka med bil så då kan jag ta bussen.


Mys!

Hade det riktigt mysigt hemma hos Madde med Maria. Köpte med oss kex, brie, vindruvor och melon som lite tilltugg till allt pladder. Grymt länge sen jag såg Maddes dotter Melissa. Nu har den lilla flickan växt till sig och både pratar och går. Sist jag såg henne gjorde hon nämligen inget av det.

Nu ska jag sova för imorgon är det dejt med Alexander i Uppsala som gäller!

Pusskram

Typiskt mig

Jag har varit vaken nu i snart två timmar och har ännu inte ätit min frukost. Typiskt mig att dra på den. Är i alla fall helt iordninggjord så när Maria ringer är jag helt redo! :D Fast jag kommer nog att ringa henne innan så jag vet när hon kommer till Enköping så jag kan planera Molles promenad efter det.

Nu blir det i alla fall frukost! Tror det lutar åt massa melon och lite yoghurt kanske. Nyttig och fräsch frukost!

Pusskram

God morgon

Idag kommer Maria till Enköping och tillsammans ska vi besöka Madde :) Ska försöka slänga i mig lunch innan eller om Maria och jag köper med oss dit. Minns inte riktigt hur vi skulle göra.

Idag när jag loggande in på facebook upptäckte jag att det nu går att köpa traktorer i Farmville, grymt bra! Synd bara att jag shoppade upp alla mina fv-pengar på massa onödiga dekorationer :P Jag ska bara köpa 150 st till så får jag den sista rosetten inom den kategorin. Hoppas mina skördepengar räcker till en traktor annars får jag spara ihop till en.

Kul att Becca och jag klagade på det senast igår att det var drygt att skörda. Nu kommer det säkert att gå jättefort!

Hur som helst... haha, nörd! Dusch nu, sen frulle!

Pusskram

OHYEAAAAH!

Minns ni att jag lämnade in datorn i torsdags? Hur som helst så ringde Alina idag och sa att de ska skicka min dator till Hp så att de ska byta ut mitt döda grafikkort. Score! Jag betalar inte en krona och får tillbaka datorn om ungefär två veckor :) Härligt!

Min dator fick en andra chans i livet och nu jävlar ska jag pyssla om den. Det första som ska inhandlas är ett laptopstöd från IKEA som jag kan använda 
när jag vill kolla på film i sängen.

Nu ska inga fler grafikkort brännas! Varken i min Dell eller Hp!

Speldag :)

Spelade Hysteriskt roligt idag med Mate, Sape och Svennis. Ett kul spel som kan bli ännu roligare om man ändrar lite på grundreglerna :) Sen kom Alexander också och då spelade vi Skissa och Gissa. Sape och jag vann mot Mate, Svennis och Alex även om vi aldrig hann gå i mål. Mate hade ju en lovetime att passa så vi avslutade spelet när Sape och jag bara hade några steg kvar till mål. Vinsten blev vår.

Alex stannade lite längre än de andra så vi satt och spela Brainstorm ett tag. Faktiskt riktigt kul förutom att Alex hela tiden fuskade till min fördel. Typiskt gulliga Alex!

Nu ska jag nog slå på en film, om jag nu har någon bra här i Enköping. Har ju flyttat allt till Uppis!

Pusskram

Nya ord till Med andra ord

Här kan man beställa nya ord Matilda! :)
Tips tips tips!

Grymt heta!

Köpte ett par nya brillor på Gina igår. Finns säkert något bra tillfälle då jag kan använda dem, kostade ju bara 15 spänn. Jag kunde liksom inte inte ha dem!


Shopping med Maria på discshop! :)

Vad tror ni är mitt? ;)


Underbar dag!

Med varning för ett långt och svammligt inlägg... (trött!)

Det blev lite ändringar sen det senaste 
inlägget. Annika kom typ en kvart innan jag hade bestämt mig för att ta bussen. Jag blev så glad att se henne så jag valde att stanna i Uppsala över natten. Bar ner massa saker i förrådet mitt i natten och fixade och donade lite. Mitt rum är helt klart och jag har fått in alla mina kläder i klädkammaren. Känns bra!

Annika drog tidigt i morse så jag valde att åka hem till Enköping innan tolv. Höll på att glömma spelet som jag skulle ta med mig så jag fick gå tillbaka och ta en buss som gick en halvtimme senare. Väl i Enköping så hämtade världens bästa Alexander mig. Drog till Maxi och handlade glass och passade samtidigt på att kolla om de hade The Big Bang Theory, vilket de inte hade. Drog hem och gick med Molle och sen drog vi vidare till Åhléns för att leta vidare och till sist McDonald's för en välförtjänt måltid. Åt ju bara frukost igår och sen några knäckemackor på kvällen.

Tog med oss maten hem till Alex och åt framför På spaning med Bridget Jones. Grymt bra att Alex och jag gillar ungefär samma typer av filmer :) Efter att filmen var slut fick jag stressa hem för att ta bilen till Västerås. Hade ju lovat Maria att fälja med på en lägenhetsvisning. Åkte på tok för hetsigt till Västerås men det gjorde ju att jag tjänade in säkert fem minuter. Lite dödlig körning för fem minuter är det väll värt? Eller?

En fin lägenhet på 40 kvm som jag tror skulle passa Maria helt perfekt! Får se hur det blir, hon ska ju på fler visningar :)

Pusskram



Loftsängen är såld!

Killen som köpte sängen var snabb och mailade på den efter att sängen vart ute på blocket i bara en timme. Dock hade jag inte möjlighet att ge han sängen förrän idag.

Under tiden fram till idag så hann jag få sex stycken budare över mail, två på sms och fyra på telefon. Märks att folk flyttar till små studentbostäder :P

Sitter i Uppsala nu, ensam. Annika är på möte och har nu vart borta i snart fyra timmar. Funderar på att dra till Enköping för rummet är i stort sett klart!

Pusskram

Zzzzz

Anledningen varför jag är uppe så tidigt är ju för att jag ska dra till Uppsala idag. Först och främst för att Annika och jag ska köpa en soffa och sen för att jag ska flytta dit alla mina prylar som jag har haft i Enköping under sommarlovet. Jag ser inte fram emot att fixa garderobsutrymme till alla kläderna, men det ska nog gå bra :)

Bjuder på en bild från camen!

Gäspningen är faktiskt äkta!

Pusskram

Don't leave us Sapiiie!

Hemma efter en supertrevlig kväll hemma hos Sape! Sapes avskedsmiddag för att vara exakt. Lyckad grillning till och med så kvällen vart ju tip top! Spela Med andra ord och ett annat spel jag inte minns namnet på. Kanske är det så att jag inte minns namnet på det för att jag rent ut sagt sög på det! Men övning ger färdighet och jag ger inte upp!

Vi har redan bokat in en ny speldejt nästa vecka, då är det Hysteriskt roligt som gäller!

Sova nu för imorgon är det Uppis som gäller. Soffköp och flytt!

Pusskram

Kubb, trerätters och Farmville

Var ju ner med datorn igår. Jag har varit grymt nervös i onödan för det gick verkligen hur bra som helst. Hoppas det går lika bra med kompensationen också. Hoppas ju på en ny dator! Anledning varför jag har varit nervös är för det har jobbat en kille där som är lite av ett as. Grymt otrevlig och borde inte få vistas bland folk. Som tur är var det inte han jag reklamerade till så jag har gått och varit nervös i onödan!

Efter reklamationen så tog jag bilen till Västerås för att mysa med Maria, Alexandra och Marias två kompisar Johanna och Martina. Blev frukt och kubb i solen :)

Jag och min älskade vän Alexandra
Marias älskade vänner Johanna och Martina
Mina älskade vänner Maria och Alexandra

Det började spöregna så då drog alla hem och jag följde med Maria hem. Där hade jag turen att bli bjuden på trerätters! Det satt fint i magen när jag sedan skulle bege mig till Grillby för att umgås med Sapiiie!

Vi kollade på filmen Drillbit Taylor som verkligen var helt min typ av film. Bra val Sara! :D Chips och massa prat förgyllde min kväll. Skäms nästan för att erkänna att Sara och jag seriöst snackade lite taktik hur man spelade FarmVille. Haha, vilka nördar vi är!

Idag packar jag ner alla mina prylar för jag flyttar nämligen till Uppsala imorgon! Grymt mycket att packa = grymt jobbigt!

Pusskram

Idag gäller det!

Idag ska Fredrik och jag ner till Alina för att reklamera min dator som fick för sig att bara dö strax innan Halmstadresan. Ringde faktiskt konsumentvägledningen igår och man kan reklamera sin vara i tre år efter att man köpt den. Underbart!

Hoppas hoppas hoppas jag får en ny :D

Skönaste låten :)

Dock är Davids version bättre (såklart!)

Grotesco - Du ska aldrig runka bulle

Info om runka bulle

Mästerverket är klart!

Idag blev Davids, Alexanders och mitt mästerverk klart! Isterbandet har här med gjort sin första låt, Easterbunny! Kommer på Spotify inom kort! (Hoppas vi ;D)

Grymt bra låt! Vill inte ladda upp den någonstans än innan jag vet vad resten av bandet tycker. Om ni har tur kanske det dyker upp en sida på Myspace senare :) Fram tills dess får ni försöka hålla er helt enkelt.

Nu ska jag sova, har vart en livfull kväll med bandet.

Pusskram


Åk inte över till Danmark för att nuppa!

Sandra, en före detta byggare, länkade detta på sin blogg. Grymt kul att läsa om skillnaden i straff för strandsex.

Verkar som att Sverige ser lite lätt på det och faktiskt tycker det är helt okej. Om du befinner dig i Danmark så kan du däremot få upp emot 4 år i fängelse medan du i Sverige bara behöver betala en sedel som Karl XI pryder. (Det där med Karl XI googlade jag för att verka lite smart!)

Sandra, det är bara att passa på medan du fortfarande bor i Sverige!

Loftsäng säljes för 500:-

Nu ligger min loftsäng ute på blocket med en ganska så blottad bild om hur jag hade det i studentlyan. Hade kunnat tagit en klar bild från IKEA men jag hade en personlig så jag tog den istället. Om det fungerar bättre eller sämre med affären vet jag inte, tror nog inte det spelar så stor roll faktiskt!

Har inga som helst planer för dagen. Kanske möjligtvist be Fredrik att vi kan åka ner till Alina och andraårsreklamera datorn. Ska ringa honom om två timmar så jag är säker att han är vaken.

Pusskram

Lite update från lägenheten

Var med pappa till Uppsala idag, som jag nämnde tidigare. Skruvade upp fönsterbrädorna och bar ner massa saker till förrådet. Bland annat min gröna tjejhonda, fyra omaka stolar och min loftsäng som förövrigt ska läggas ut på blocket imorgon. Var lite pill men vi var ganska så snart klara. Passade även på att ta med oss min gröna lilla soffa hem. Den fick precis plats i bagageutrymmet på bilen, bra va? :)

Vårt kylskåp som jag infekterade med Annikas kylskåpspoesi. Kul med poesi men visst fan ser det ut som kylskåpet lider av någon allvarlig sjukdom?
Köksbordet och stolarna till som ännu inte fått själva sittdynan omklädd. En fin duk på det där och volá!
Våra omaka soffor! Ni kanske fattar varför vi vill ha en hörnsoffa? :P I bakgrunden skymtar ni byggstereon som vi ska dumpa hos Måns sen.

Nu ska jag snyta mig och sen hoppa i säng.

Pusskram

Piiink

Varför ha en mjukisdräkt som är grå eller svart när man kan en färgglad som till exempel rosa?

Så här "snygg" ser jag ut när jag drar på mig mjukiskläderna för att gå ut och gå med hunden. Drog förresten till Åhléns en snabbis idag och glömde bort att jag var helrosa. Jag kände mig lite uttittad, men asch, det är väll bra att någon tillför lite färg i tillvaron?


Uppis snart!

Slänger ihop lite korv och pasta just nu. Pappa och jag ska nämligen till Uppsala strax och skruva upp fönsterbrädor och fixa lite. Försöka ta hem soffan också tror jag. Jag kanske stannar över och fortsätter att fixa eller så åker jag hem och fixar resten på söndag när jag ändå ska dit.

Vi får se hur jag gör. Tar med datorn i alla fall så jag inte blir ensam ikväll ifall jag väljer att sova kvar.

Pusskram

CDON vs. Discshop

Jag tror jag har snöat in på mig CDON. Var inne på Discshops hemsida nyligen och insåg att de hade bättre priser på alla dvd:er jag har planerat att köpa. På CDON blev det 1057 kronor och på Discshop 647 kronor för samma grejer!

Ganska så stor skillnad i pris så hädanefter ska jag nog kolla runt lite innan jag köper mina prylar. Tror det är CDON:s fina gröna hemsida som gör att gillar dem mer. De har liksom en härligare design och sen har jag nästan fått en personlig relation till dem. Dischshop är ju så nytt och outforskat, som att börja om på ruta ett.

Har bytt abonnemang :)

Fick erbjudande på mailen och det här är ännu grymmare än det jag hade innan!


Är Rolf en mullig mansgris?

SItter just nu och äter en underbar frukost och tittar på Rena Rama Rolf. Klockan visar 09:39 och jag har redan hunnit med att tvätta, städa Donnas bur och målat köksbordet en omgång. Älskar när man hinner med så mycket innan frukost.

Haha

Helt sjukt, trodde klockan var halv tolv men det visade sig att hon nästan var halv två! Bra koll jag har!

Dags att sova :)

Att tänka på!

Att ta kontrollen över en fjärrkontroll är inte det lättaste. Tappade taget om den idag och i flera desperata försök att rädda den så lyckades jag bara med att få den att falla desto hårdare. Hade jag struntat i att försöka fånga den så hade den säkert tagit mindre skada...

... men det är sånt där man kommer på i efterhand.

Får man ångra sig?

Ingen slår Seth och Trey är inte riktigt lika grym som jag tyckte innan. Han är fortfarande het, men han är långt ifrån grym.

Grymt het

Nu kanske ni tror att jag gått och fått en ny favorit i OC men det har jag inte. Ingen slår Seth Cohen.

Seth är sådär sjukt söt och med världens  gulligaste personlighet. Trey däremot har haft en tuff uppväxt och har precis kommit ut från fängelset. Hans personlighet är lite mer argsint men han väger upp allt med att han är så sjukt het!

Känns bra att serien nu består av två hetingar, en grym Seth Cohen och en ashet Trey!

- ME LIKE!

Nu ska jag återgå till att studera mina grymma killar. Yummie! Kanske göra mig en kopp te också. Har nämligen blivit grymt beroende av Rabarber Grädde. Men för att det är teet ska få sin fulländade smak så ska man gärna ha i en bit socker och mjölk :)

Lugn tisdag - hääärligt!

Har tagit det lugnt hela dagen, fast har ändå fått en hel del gjort :)

Började dagen med att rensa bort mig själv från alla mail-listor som både min hotmail och gmail finns med på. Skönt att jag inte existerar på en enda för tillfället. Underbar känsla att veta att de enda mailen som kommer att nå mig är vettiga, eller ja, inte menlösa reklammail i alla fall :)

Fortsatte dagen med att titta på några avsnitt av OC och sen drog jag ner på Coop för att inhandla målarfärg och ingredienser till dagens middag. Blev ädelostsås med bacon och champinjoner som serverades till bandpasta. Underbart gott blev det!

Hann även med att måla Annikas och mitt köksbord en gång till också. Pappa säger att det redan har torkat så jag ska bege mig ut i garaget igen för att stryka på ett lager till. En gång till efter det och då är det nog helt klart skulle jag tippa :)

OC nu igen! :)

Pusskram

Rosa google chrome! Woho!

Fixade ett rose theme till google chrome igår. Grymt nöjd! :) Passar så bra på min lilla rosa Dell!


Duktigt Mandy!


B)

Har jag visat brillorna jag hittade hemma hos farmor och farfar? Fick dem av farmor efter att ha tillhört min farfars moster. Grymma va? :D


Rätt ska vara rätt

Köpte Tom och Jerry kex idag och till min stora besvikelse fanns ingen leksak i förpackningen! Måste ha blivit något fel så såklart skickade jag iväg ett klagomål, bara för att.


Så ja!

Köpte ett bubbekkuvert på ica. Tänkte egentligen fixa allt på ica och sen posta det direkt men eftersom jag inte var säker att det fick plats i kuvertet. Allt gick i som tur var så nu är det bara att ta sig till ica igen för vägning och sen kan jag posta det. Underbart!

Blev att jag skickade ganska så många bilder, men hellre för många än för få :)


"Spontant skulle jag säga att vädret suger get!"

- Mate på msn och facebook idag.

Men Mate, suger det verkligen get? Idag kan man ju verkligen göra sånna där grejer som man inte vill göra när vädret är superfint. Typ ha OC-maraton med sig själv och en påse godis.

Jag har legat nu på morgonen och kollat på fyra avsnitt av Playa Del Sol. Grymt bra humorserie från svt1. Det var Jonas som tipsade mig om serien och att jag borde se säsong ett eftersom att säsong två kommer på tv snart. Längtar!

Nu kan man ju diskutera det där med tv-licens, jag som säger att jag aldrig kollar på svt. I mitt hushåll kommer vi att vara lagliga och betala tv-licens. Eller ja, snarare Annika kommer att betala den eftersom att jag vägrar. Nu kan ju ni tycka att det kan vara lite konstigt och att man ska dela på den. Jag vill inte betala men det vill Annika och mer än så kan jag inte säga. Annika kan ju inte tvinga mig att jag ska betala något som hon vill och jag kan inte tvinga henne till att vara olaglig.

Jag tycker ju att eftersom jag redan lever på bidrag så ska jag inte behöva betala för tv som jag aldrig kollar på. Visst erkänner jag att jag glor på ettan eller fyran ibland men det händer så pass sällan. Det finns folk som tjänar flera hundra tusen per år som skiter i att betala, det däremot tycker jag är fel. Jag anser att personer som lever på socialen, csn eller liknande helt enkelt borde få betala ett rabatterat pris eller inte alls. Kom igen, jag studerar, jag försöker bidra samhället någon. Var snäll mot mig!

Jag bidrar med nöjespaketet från tele2 och en tv och Annika bidrar med det lagliga. Ganska så bra deal egentligen! :)

Nu ska jag ut med Molle. Ska till Ica och posta brevet till Gambia!

Pusskram

Sommaren med Göran


Mamma och jag var faktiskt iväg och kollade på den nya svenska filmen Sommaren med Göran. Jag tycker faktiskt filmen var riktigt bra och jag gillade verkligen Göran.

Ibland kan det nästan vara så att när jag inte sett en svensk film på länge och sen dyker det upp en film som är som den här filmen och då tycker jag att den är skitbra. Filmen är verkligen sevärd men ingen film jag skulle se igen tror jag. Helt klart en film man kan se så här en sen sommarkväll.

Värsta soliga helgen!

I fredags så tog jag med min kamera till Sandras 20-årsfest men insåg försent att minneskortet satt i datorn. Har förösökt grymt länge nu att försöka få in bilderna från kamerans internminne till datorn. Började med att försöka spara över bilderna till minneskortet, men utan resultat. Har även försökt att skicka bilderna från kameran till min mail via wifi. Det blir något knas efter att jag skrivit in lösenordet till nätverket, för efter det så fattar jag inte hur man ska trycka sig vidare. Jag får helt enkelt vänta med att publicera bilderna tills jag kommer till Uppis och kan använda mig av kamerasladden.

Synd att ni får vänta, grymt fina bilder!

I lördags blev det en sväng ut till landet som ni kanske minns. Var bara mamma, pappa, Molle och jag som åkte, Jonas drog ju till Alanya i lördags natt. Låg nere vid bryggan hela dagen och bara softade. Badade flera gånger och lyckades samtidigt bränna mig på ryggen. Brännan gör att jag får lite utomlandskänsla, så jag klagar inte :)

Idag så har jag varit ute i solen och bara varit. Sen har jag fixat med bilderna jag ska skicka till mitt fadderbarn. Bara en bild på Donna och mig som saknas. Kan säga att jag fick leta grymt länge innan jag hittade en normal och anständig bild på Annika! Till slut blev det en när vi båda var med för varje bild hon var ensam på var inte särskilt seriös!

Ni kan vara lugna, det var inte den här jag skickade!

Pusskram

Flottebloggning

Efter tågbloggning kommer flottebloggning! Sitter nere på sjön på vår 22 år gamla flotte hos mina farföräldrar och har det skönt i det härliga vädret. Tror jag börjar bli riktigt bra på att ha det skönt :) Lånade Fredriks mobila till Halmstad och jag har inte riktigt lämnat tillbaka det än så jag passade på att ta med det när jag skulle hit ut idag. Med den dåliga mottagningen här nere så kan jag väll inte direkt påstå att det går fort, men tillräckligt för att blogga :)

Dagens hoppbild bjuder Molle på!


Moooln!

Jag har väntat på de här molnen flera dagar nu. Idag kom de! Fast det hade gärna kommit lite tidigare på dagen och även tagit med sig en liten skur också. Har nämligen längtat efter en heldag med choklad och OC. Har  bara blivit ett avsnitt hittills och gissa vad jag åt till? Skorpor och två nektariner!

På förmiddagen låg jag ute i solen och tvingade mig själv att läsa en bok. Solen brände och boken var väll sådär. Jag trivdes men inte till fullo! Sen kom molnen och nu sitter jag här med dator och OC. Underbart!

Juste imorse har jag gjort en massa vettigt. Gick upp redan kvart över åtta och ringde runt för att adressändra hos 500 olika föreningar och företag. Ringde hamsterföreningen och fastnade i ett 15 minuter långt samtal. Varför blir det alltid så när jag ringer dit? Kanske för att alla hamstermänniskor är så trevliga :) Vi ÄR trevliga :)

När Alexander slutar så ska han och jag till Västerås för han ska köpa en dator. Sen bär det av till Emma för lite förfest och sen hem till Sandra på 20-årsfest. Verkar som att fredagen blir lyckad! :D

Nu måste jag göra en 3,14 för jag har druckit sjukt mycket tee!

Pusskram

Good work!

Klockan är bara halv nio och jag sitter redan med frukosten klar och redo för ett avsnitt OC!
Härligt Mandy!

Mys med Maria!

Hade planerat en halvtråkig kväll med OC och tee men istället så blev det en helkul kväll med Maria F. Hon kom förbi en sväng runt nio och vi gick en långpromenad och snackade massa gojja. 6 km gojja för att vara exakt! Drack tee och myste ute på uteplatsen efter promenaden. Helt sjukt vad mycket man kan ha att prata om! Ett bevis på att man måste träffas oftare!

Gud vad mysigt det är med spontandejter!
Fler sånna Maria!

Nu blir det ett avsnitt OC och sen blir det sänggång för min del :)

Pusskram



Hoppas Tommy blir bättre fort Maria!

Bresse med Mate och Sape!

Har haft en riktigt härlig dag med Mate och Sape i Bresse idag. Mitt vänstra ben brände sig lite men inte det högra, haha. Känns bekant det där :P

För er som inte vet vilka Mate och Sape är!
Sape efter att hon fick yatzy (den jäveln!)
Mate i mina brillor och jag i Sapes brillor. Så snygga!
Matilda hade såklart tagit med sig spel :) TP i fick format, yatzy och Julia - spelet för bara tjejer. Hon är för underbar! Btw, snygga shorts Mate har va?!
Jag och Mate gick och hoppade lite och tog några snygga kort. Mate i en mycket snygg posé!
Jag i en inte liksa snygg posé!

Vi hade tänkt att spela minigolf också men det blev helt enkelt inte av. Jag hade bara klått dem båda två ändå. Innan vi drog hem så köpte Mate och Sape en varsin glass, jag började cykla hem isället. De skulle ju faktiskt hem för att träna handboll så det var ju mer än värde en glass. Jag ska ju bara sitta på min röv ikväll och inte göra något alls, så jag kan gott skippa min glass!

Juste, fick ett nytt nickname idag. Amer kallas jag numera för av Matilda / Mate. Tror hon har svårt att kalla folk för deras riktiga namn :P

Tack för en dag i solen bruuuuds!

Pusskram


Blir bad idag :D

Idag blir det bad i Bresse med Matilda och Sara (aka. Mata och Sape). Ska ut med vovven nu så han får gå en sväng innan jag försvinner. Härligt att bada nu när det är så soligt och fint! :D

Pusskram

Rätt eller fel? - Det här är så fel!

Slank in på en artikel i aftonbladet idag. Artikeln handlar om en pedofil som bloggar om sitt liv som dagisanställd. Det tog mig inte många googlingar förrän jag hittade pedofilens blogg. Mannen bloggade för några dagar sedan om detta:

"Denna period bjuder på både jordgubbar och grädde i pedofila termer. Vad vore en sommar utan vattenlek och vattenspridare? Naken hy och barnens smäckra kroppar må vara vackra i all sin skönhet. Dock förslår det inte vattenlek ur strikt sexighetsperspektiv. Dyblöta underkläder som klistrar sig fast längs slät hy är ljuvligt. Och allra bäst blir det när man hittat tuben med solkräm!

Helt öppet kan man då smörja (= smeka) varje barn noga. En lite flicka hade dock mage att ställa sig och kissa på stället, varpå jag inte fann något bättre råd än att kränga av henne även trosorna och fortsätta min behandling. (Tur att jag inte hade henne i knät.)"

Det är helt sjukt! Nog för att man ska få ha vilken sexualitet man vill och man inte kan rå för vad man tänder på, men att på det här sättet "utnyttja" ett stackars litet barn som inte alls vet vad den här mannen har för tankar när han utför sina handlingar.

Barn ska inte ha sex eller bli fantiserade om på det sättet, enligt min mening och många andras. Det som känns så fel i det här inlägget är att barnet i fråga bara tror att den här mannen är hennes dagislärare utan några som helst fantasier, när han egentligen smeker istället för att smörja och kysser istället för att pussa. Barn ska vara barn och inte utsatta för det sexuella, inte ens fantasier, förrän de själva känner sig mogna för det.

Sveriges Rikes lag har satt gränsen för sexuellt umgänge till 15 år. Den här lagen kan anses vara lite konstig, speciellt när man är strax under 15 år. Klart man ska få ha sex när man vill men den här lagen skyddar barnen från pedofiler. Även om den inte skyddar mot övergrepp kanske så skyddar den på det viset att en pedofil aldrig kan hävda att det inte var en våldtäkt för barnet ville det. Sex med vem som helst under 15 år, vare sig de vill det eller inte, räknas som våldtäkt. Tummen upp för det tycker jag!



För er som är intresserade så har ni pedofilens bloggadress här:
http://alex.pedofil.se/

Jag lökar

Skar lök idag och mina fingrar stinker verkligen lök. Jag hatar lökstank och det värsta är ju att de sitter kvar så satans länge! GRRRRRR!

En säng rikare

Var till IKEA med mamma och pappa idag. Blev en ny säng till fröken Eriksson att ha i nya lägenheten. Grymt nöjd! Dock blev rummet mycket mindre nu när jag ställde in sängen :P Köpte även ett påslakan. Älskar nya påslakan!

Köpte korv på IKEA innan vi handlade sängen och vem tror ni jag möter där då? Jo Kicki! Vad roligt det var att se henne och höra lite fort vad hon höll på med. Har träffat mycket gamla godingar idag fast jag inte planerat det, sånt är alltid kul!



En promenad i det sköna vädret

Blev en ganska så lång promenad idag med :) Ner till veterinären och tillbaka vilket slutade på 5 km. Solen sken så det var riktigt skönt att promenera. På vägen hem så var Molle grymt varm så jag stannade till i vattenparken. Hittade ett ställe där vattnet liksom forsade ner från en högre höjd som jag lät han gå ner till.

"Molle och jag, vi är goda vänner fastän mycket olika, vi tycker om ilka saker..."
Tänkte att han kunde dicka lite...
... men han la sig ner istället. Vattnet vart ju inte direkt superklart när han la sig i det och rörde runt i smörjan :P
Ganska härligt att gå genom vattenparken faktiskt! :)

Efter badningen träffade jag på Johanne som jag sällskapade med hela vägen hem. Kul att höra om vad hon gjorde och hade för sig nu för tiden. I badhusbacken stötte  vi på Lisa och Elin. Lisa var det ju typ år sen jag såg sist, fastän vi bor grymt nära varandra nu på sommaren.

Nu ska jag bada hunden, han luktar nog inte så jättegott skulle jag tippa :P

Pusskram

Mooooget


Skönt med ledighet

Jag var dock uppe på tok för sent igår med tanke på att jag ska möta Alexandra i Gånstaspåret klockan tio. Jag är vädligt trött, huvudvärk nästan, kan i och för sig vara vattenbrist också. Brukar nämligen må så här när jag druckit dåligt!

Idag blir det som sagt spåret med Alexandra nu på förmiddagen och sen blir det hem till Sara i Grillby. Vad vi ska hitta på återstår att se. Vet ju inte riktigt när jag kommer hem men det kanske blir bio ikväll med mamma också! :)

Lite frukost nu och sen gäller spåret!  Tjipp!

Pusskram

Skönt med ledighet

Idag var min första lediga degdag på grymt länge. Faktiskt riktigt skön att inte göra någonting alls.

Började dagen med att skriva brev till mitt fadderbarn Fatou. Hade ju fått brev ifrån henne när jag besökte Uppsala i söndags. Var så himla roligt så jag bara blev tvungen att svara på en gång. Hon skrev att hon hade skicket förut och att jag inte hade svarat. Kände mig skitdum men jag har ju inte fått något brev så jag förklarade mig i det här brevet. Jag babblade lite om allt mellan himmel och jord, vart jag bodde, pluggade till, mina djur osv osv. Är inte riktgt klar än men snart så .)

Hann även med att måla vårt köksbord en halv gång till för sen tog färgen slut. Blir till att köpa mer färg imorgon. Tvättade även en del sen Halmstad och lagade även middag till familjen. Shit, vart tog dagen vägen?

Efter middagen så promenerade mamma och jag ner till coop för att köpa lite smågrejer till Fatou. Hittade ett sött litet diadem, en klippdocka och klistermärken. Hon blir nog glad :)

Juste, får inte glömma att berätta om den nya serien jag och mamma har börjat kolla på. Himmelblå heter den och är en norsk serie i åtta delar. Gillar den riktigt mycket! En typisk sommarserie känns det som :)

Chilldill, nu blir det annat!

Pusskram

More pics!

Lite av mina bilder från Halmstad finns nu på facebook!

Hemma igen!

Hemma i lilla Enköping igen och det känns faktiskt jättebra! Har haft en helt underbar och störtskön vecka i Halmstad med Annika. Jag orkar inte riktigt berätta alla dagar i detalj men en liten snabb resumé vill jag att skriva ner.

Fredag 24/7
Jobb och tågresa i sex timmar. Anlände till Halmstad strax efter tolv på natten.


Lördag 25/7
Stanbesök, krabbfiske och utgång med Annikas kusin Jesper. Här kan du läsa mer :)

Söndag 26/7
Bestämde oss för att cykla till en gårdshandel för att köpa färsk broccoli och plocka egna jordgubbar. Den tänkta gårdsbutiken var stängd så vi fick cykla vidare till en annan, dock hade de inte självplock av jordgubbar. Kom hem med både det ena och andra.

Grillning och tipspromenad på kvällen. Jag vann en chipspåse på bingon! Seger!


Måndag 27/7
ULLARED!

Efter 7 timmar inne på Gekås lämnade vi det ställe som vi kunda kalla "hemma" för en dag.  Ut kom vi och tillsammans sju tusen fattigare, en hel kundvagn med prylar och kläder rikare och med ett 0,8 meter långt kvitto i handen. Grymt nöjda med dagens insats!


Tisdag 28/7
Second hand-besök, glassbarbesök och mini golf på östra stranden. Annika vann golfen, hon kallar det säkert skicklighet men jag kallar det tur. Näe, jag är inte bitter.


Onsdag 29/7
Gick Prins Bertils stig, som förövrigt är 18 kilometer lång. Vi virrade bort oss i slutet och gick förmodligen en massa omvägar. Skyndade oss dessutom i slutet bara för att vi skulle hinna med tippromenaden på ungefär tre kilometer. Kände oss riktigt nöjda med tanke på att vi uppskattade att vi hade gått ugenfär 25 kilometer den dagen.

Kim Larsen på kvällen i Tylösand. Annika och jag missade själva Kim men var med på hänget efteråt. Lite senare blev det utgång i centrum.


Torsdag 30/7
Tog fina bilder i väntan på bussen. Besökte centrum för lite mys och shopping. Käkade underbar mat och bara myste.


Fredag 31/7
Marinfestival i hamnen i Halmstad. Besökte en gammal båt jag inte minns namnet på, åt minimunkar, slog hockeyskott, slog lite golf och fikade. Mys den här dagen med :)


Lördag 1/8
Packade och paniksolade lite innan vi begav oss till tåget som skulle lämna Halmstad 16:20. Sjukt mycket packning men vi klarade det! Var framme i Enköping strax efter tio.


Söndag 2/8
Annika sov hos oss i Enköping så vi skulle kunna pyssla lite med möblerna och lägenheten i Uppsala. Fixade våra fönsterbrädor, den sista stolen och målade bordet en gång till. Åkte till lägenheten och lämnade en del prylar och ställde dit vår toasoffa. Både Annika och jag är riktigt nöjda. Nu har alla sittplatser när de följer med in på toan, bra va? :)


En "liten" resumé. Vad jag är bra, haha.

Nu ska jag börja laga maten, mamma ringde frpn jobbet och bad mig att börja. Är jag inte en underbar dotter säg?

Pusskram

På väg till tåget med sjukt mycket

4f5aa65e30b742caacc47ce532a8be5c.png

Kolla varifrån!

På väg till tåget med sjukt mycket packning! Tur att man är två ^^


Solar och väntar på bussen. Smart

0-636b623448df4f475ec5a3b770c3f297.png

Kolla varifrån!

Solar och väntar på bussen. Smart som jag är så har råkat packat ner alla solbrillor. Det riktigt bränner!