tjugo!

Jag är inte tonåring längre! Jag får gå på systemet, tra-la-la-laaa!

20 är det naturliga talet som följer 19 och som följs av 21. Talet utgör basen i det vigesimala talsystemet. En grupp om 20 enheter brukar benämnas som ett tjog.

  • Hexadecimalt: 14
  • Binärt: 0001 0100
  • Primfaktoriseringen 22 · 5
  • Delare: 1, 2, 4, 5, 10, 20
  • Antal delare: 6 (1, 2, 4, 5, 10 och 20)
  • Summan av delarna: 42
Källa: Wikipedia såklart :)

Sista minutrarna som 19-åring

Nu ska jag njuta av de sista minutrarna som tonåring... jag ska fira det genom att sova :D
Som en riktig tonåring!

God Natt!

:)

Fredrik kommer och hjälper mig imorgon. Hoppas det fixar sig.

För mycket googlande idag tror jag

Jag har seriöst tillbringat åtta timmar framför den här datorn idag och jag har inte fått någonting alls gjort!

Imorse när jag vaknade tänkte jag att jag skulle spela lite Sims 2 på skoj. Så jag började installera och cracka och hålla på.. ungefär två timmar senare (jag skojar inte) var jag klar med allt installerande. När jag kör Sims 2 vill jag ha ALLT installerat, inte bara första spelet. Nåväl, jag skulle starta spelet men icke sa nicke det gick inte!

Jag hade inte direktx 9 så då fixade jag det. Men NEJ! Drivrutinerna till grafikkortet var tydligen fel så jag har letat och letat efter drivrutinerna till mitt kort idag. HELA DAGEN! Seriöst. Det finns inte, det går inte... jag blir tokig.

Är det någon som har drivrutinerna till Nvidia GeForce 8600M GS för Xp 32bit?

Jag är så arg så jag skakar. Väldigt kul att hela söndagen gick åt till det här, VÄLDIGT kul! Ännu roligare att Fredrik ville hjälpa mig också.

Suck

GAAAAAH!

Helt jävla otroligt alltså. Helvetes jävla knullröv!

Det går inte att installera drivrutinerna till grafikkortet! Jag blir tokigt!

Så sant som jag heter Amanda

http://blogg.passagen.se/resources/laisa75/knark_ar_bajs_rosa.pnghttp://blogg.passagen.se/resources/laisa75/knark_ar_bajs_rosa.pnghttp://blogg.passagen.se/resources/laisa75/knark_ar_bajs_rosa.pnghttp://blogg.passagen.se/resources/laisa75/knark_ar_bajs_rosa.pnghttp://blogg.passagen.se/resources/laisa75/knark_ar_bajs_rosa.png

Ännu en slappdag...


och då ser jag ut så här:



Fyfan vad jag är het! :D

Mandy...

Vill ha:

Klicka för att se större bild

Perfekt till en lägenhet på 19 kvm :D



Har beställt:

Sony Ericsson W595


Denna w595 får ersätta min söndersupna och -tappade w880.

Gud vad jag älskade min w880 :(


Sodastream Flaskor

Äntligen flaskor i bra format, 0,5-liters!


Har köpt:

TROMSÖ Loftsängstomme

Blocket 500 kronor!

Som tidigare:
Perfekt till en lägenhet på 19 kvm :D

Går i köpetankar..

Sugen på att köpa en ny tv :)

Julafton

Lika mysig som alla andra år, love it!

God Jul och Gott Nytt År!

Sjukt trött...

Hoppas jag inte somnar ståendes vid någon hylla på jobbet... eller typ  i kylen där jag faktiskt ska jobba i eftermiddag. Börjar kanske ångra mig lite att jag tackade ja till att jobba i kylen en MÅNDAGSEFFTERMIDDAG! Kommer ju både frysa och jobba häcken av mig!

Fast det är ändå ganska så trevligt i kylen, om man bortser från kylan alltså :)

Make up!

Pusskram

Back in town!

Ja, nu sitter jag här i Enköping och andas Gånsta... mmm, härligt!

Känns faktiskt riktigt bra att vara hemma. Speciellt när mamma har gjort det så himla julfint.. och nya soffan är ljuvlig! Kanske ska sno med sig en tillhörande fåtölj hem till Flogsta? :) Oh-ja!

Igår slog jag och mamma in och rimmade till lite julklappar och idag har det varit knäckbak och julgranspyntande. Mysigt! Imorgon och på tisdag blir det jobb och sen är det jul! Här är det fullt ös ända fram till mållinjen.

Jobbade ju faktiskt i fredags och det var riktigt trevligt måste jag erkänna. Var så himla kul att träffa alla igen och alla är bara för trevliga! Extra kul var det såklart att träffa Alexander och Amanda :) Imorgon får jag även jobba med Nathalie, Emma och Sara också. Myyycket trevligt. Hoppas det inte blir alltför mycket övertid, ska ju faktiskt redan "jobba över" en halvtimme på morgonen.

Nej, sängen nu.. så jag orkar upp!

Pusskram

Nudlar

Det är sjukt billigt med nudlar. Räknade idag ut att hur många nudelpaket man ska äta per dag för att komma upp i 2000 kcal och kom fram till 5,22875817 nudelpaket.

Räknade även ut hur mycket det skulle kosta på ett år om man levde på 5,2287(...) nudelpaket per dag. Slutsiffran blev 2862,75 kronor på ett år.

Nudlarna jag kikat på är euroshopper med kycklingsmak som endast kostar 1,5 kronor styck.

Men tänk så mycket pengar man skulle kunna spara?!

Mina matutgifter ligger väll idag på ungefär 1500 kronor varje månad skulle jag tippa på. Det blir 18 000 på ett år! Jag skulle kunna spara in lite över 15 000. Shit! Det är en grym utlandsresa eller varför inte en schysst ny tv?

Något att tänka på kanske :)

Flyttstädning idag...

... och om jag blir klar med det relativt snabbt så blir det Vedala (om jag minns rätt) sen.
Skynda, skynda, skynda!

Men jag måste ju vara noggrann för annars kommer jag ju att få göra om det, så det gäller att vara effektiv!

Slänga i sig mat nu, sen börja städa!!! Ojojoj, jalla!

Lördagen den 13/12 - 2008

Annika har lagt upp en del kul bilder på sin blogg. Lite smakprover kommer här nedanför:


Inte långt kvar till jul nu!

Igår köpte jag tre julklappar till och det kändes ruskigt bra! Det var sånna där julklappsköp som man känner sig riktigt nöjd över och tror att klapparna kommer att bli bra :) Nu har jag "bara" kvar lite till Fredrik och sen något till Molle och Donna. Sen julklappsköpen avklarade för i år.

Pratade med Maria F nyligen och hon har sökt två lägenheter här på Sernanders väg. En i mitt hus och en i huset bredvid, hoppas verkligen hon får dem. Skulle vara så himla kul! :)

Nu ska jag ringa Håkan och sen äta frukost, fast frågan är vilken frukst? Har en mjuk macka som ligger och skräpar. Antar att jag får klä den med lite smör och en kalkonskiva.

Pusskram

Mattedugga imorgon!

Sen är det fan lov för hjärnan ett tag! Skönt! Matteduggan känns i alla fall lugn. Tror jag kan det mesta. Sen har jag faktiskt bara Kap 14 kvar att göra och efter det har jag gjort alla rekommenderade uppgifter för kursen :)

Imorgon är det även tänkt att jag ska hinna med att städa ur korridorsrummet så jag kan lämna nycklarna till Heimstaden. Är ju skönt om jag kan göra det innan jag drar till Enköping så jag slipper åka tillbaka i mellandagarna och göra det.

På fredag blir det kanske att jag jobbar hemma i Enköping, det var tydligen väldigt ont om folk. Det är ju ju mycket sjukdomar så här i vintertider.

Ska faktiskt bli skönt att åka hem till Enköping och bara mysa. Mamma och jag tänkte baka julgodis på lördagen :) Tänkte testa att göra Annika-Julia-Amanda-ischoklad med lite mandelmassa i. Fast jag tror att vi skippar apelsinen :P

Pusskram, snart är det jul


Den här bjuder jag på!

Helgen var helt kanon! I fredags var det Taco-mys med min älskade Fredrik och en söt liten julfilm :) Jag bara älskar våra fredagar!

Lördagen blev lite annorlunda. Knäck- och ischokladbakning hemma hos mig med Jullan och Ankan. Sandra saknades!.  Vi fick för oss att vi skulle Lussa hemma hos Viktor. En varsin kroppstrumpa senare och trosor på det så var vi redo. Jullan och jag var superhjätar medan Ankan var sjuksköterska. Det hela blev faktiskt sjukt kul! med oss hade vi en ljusstake som jag hittade tidigare i sopprummet (fynd!) :P

Efter det så blev det shots och sen ÖG. Riktigt roligt var det, extra kul med tanke på att alla andra var gasque-klädda och där kom vi i kroppstrumpor med färglada trosor utanpå. Haha!

God Jul!


Päääron! Ammoniak-korv och pääääron!

Varför råkar alltid Ankan och jag ut för konstigheter? Hur lyckas vi?

Först och främst försökte jag betala med Heimstadenkortet på Rut mfl. Det hela slutade med att jag fick betala 30 kronor för mycket för ett plagg. Straffade Gud mig? Kassörskan upptäckte dock Guds lilla snedsteg och gav mig 30 kronor kontant istället.

När vi sprungit runt på stan enda fram till stängningstid så bestämde vi oss för att ta avsked. När vi står och pratar och diskuterar hör vi någon bakom oss vråla "Päääron!" Vi tittar bak och en liten gubbe tittar då på oss och skriker igen men denna gång "Ammoniak-korv och pääääron!" Våra nya smeknamn?

Btw... har jag berättat att jag och Ankan åt sju lussebullar och tio peppearkakor tillsammans på Lucian på Pollax igår? Yummie!
Bilder

/Ammoniakkorv - som förövrigt är nyfriserad :D


Lucia på Pollax. Fotograf: Annika Herlin

Klippning idag!

Woho! Äntligen!

Att det ska vara så svårt att minnas partialintegration

http://upload.wikimedia.org/math/7/7/5/7756f2f20f7e2c213cceac1fdc03f7c5.png

Derivera mera!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7a/Graph_of_sliding_derivative_line.gif

Wiho!

Tentan gick inte alls så dåligt som den gjorde i drömmen! Vilken lättnad!

Tror den där "mardrömmen" kom bara för att jag inte pluggade till tentan och jag fick för mig att jag inte kunde... eller något. Man brukar ju faktiskt plugga till tentor?

Fast om man kan det mesta och det knappt går att plugga till tentan så har man liksom inget val... då får man chilla helt enkelt :)

 Nu blir det matteplugg! Dugga nästa onsdag!

Pusskram

Jag har CAD:at hela natten, suck.

Vilken jobbig natt! Jag har sovit och drömt att jag CAD:at hela natten. Och inte gick det bra heller! Sen har jag vaknat stup i kvarten och trott att jag försovit mig eller att klockan ringde för en timme sen och jag ändå inte gått upp. Ska jag skriva tenta på den här sömnen jag fått? Tydligen.

Blir nog powernap när jag kommer hem. Är sjukt trött. Sen är jag även hängig också... tror det beror på att jag druckit för dåligt, så det blir nog bättre under dagen.

Önska mig lycka till på tentan!

Pusskram

Klippning på fredag

Annika ska bli brunhårig med tonen "häst å hund with a taste of hamster". Det kommer nog att bli asbra tror jag :)

Själv ska jag bara bleka utväxten... funderade på att bli brunhårig men en viss person ville inte det :P Nämner inga namn men första delen av namnet är motsatsen till krig och andra delen är motsatsen till fattig. klura på den ni!

Gissningar på namnet kan ni lämna som kommentar. Vinnare utses på söndag!

Matlådor till tusen!

Idag har jag verkligen invigt mitt nya "kök" kan man säga! Till lunch lagade jag fyra portioner för att få tre matlådor... sen nu till middag blev det även tre matlådor. Till middag skulle jag laga Paneng som jag gjort förut, och då går det liksom inte att ta en halv burk med kokosmjölk.. så det fick helt enkelt bli tre matlådor till. Inte mig emot :)

Flytten i måndags gick förresten jättebra! Fredrik och jag började flytta grejer redan klockan två, så när mamma och pappa kom klockan sex så var det nästan bara möblerna kvar. Jag hade till och med hunnit fått iordning i garderoben och inne på toan. Duktigt!

Det var lite extra roligt att flytta också för både Jonas och Molle var med och det hade jag inte förväntat sig. Jonas gjorde riktig nytta men om Molle gjorde det kan vi ju diskutera :P Han var mest söt och i vägen.

Har fått det riktigt mysigt här tycker jag... trivs som fisken i vattnet!  Vilken skillnad det är från korridoren, går inte riktigt att förklara! Allt är så.. fräscht! Även byggnaden i sig är fräschare och mindre sliten. Toan är fräsch och pentryt är superfräscht! Me like!

Imorgon är det CAD-tenta! Inte nervös alls, går ju faktiskt bara att få G på den. Åkte till Geo idag och lämnade in alla ritningarna som kan ge bonuspoäng, så det känns skönt.

Pusskram

Jag vill bara börja flytta!

Jag kan inte riktigt bestämma mig om julkalendern är bra eller inte. Hur som helst så ska jag se den. Den har ju inge julkänsla för fem öre och det är inte direkt några roliga skämt i den. Den är nog inte så bra egentligen, men ändå följer jag den varje dag. Haha.

Följer ju även
julkalender08 och sen har jag tittat på alla avsnitt av Sunes Jul på youtube :) DET är bra grejer det!

Ska ringa Heimstaden och påminna dem om att besikta min lägenhet idag.. så jag är säker på att jag kan flytta in daig. Kul om jag kommer efter föreläsningen och "ånej, vi har "glömt" att besikta den, du får vänta till imorgon". Jag skulle flippa.

Får se om jag kanske skippar lektionen idag och åker hem och börjar flytta på en gång... ligger ju faktiskt väldigt bra till i matten :)

Pusskram

Uppe med tuppen

Sitter här klarvaken och tittar på julkalendern. Sov hos Fredrik i natt så när han åkte till skolan imorse så gick jag hem. Börjar inte förrän om två timmar så jag har gott om tid på mig att inte göra någonting alls :)

Flytt idag :D

En helg i Stockholm

Var riktigt mysigt! Även fast vi inte gjorde så mycket så var det riktigt trevligt, knallade runt lite i centrum och försökte hitta juljlappar, som i och för sig gick mindre bra. Åt på restaurang och bara trivdes.

Hade varit mysigt att ta sig till Gamla Stan men det blev helt enkelt inte av... det får bli nästa år :)

Nu ska jag lägga fram vilka kläder jag ska ha på mig imorgon och sen börja packa ner resten så det är klart till imorgon.

Pusskram

gah!

Den här flyttpackningen var betydligt jobbigare än vad jag trodde. Gah!

Ner till Ica nu och köpa fler banankartonger! Har ju ingenstans att packa spriten!

Mail.

Fick mail igår från Donnas uppfödare:

 

Mail 1:

"Det känns bra att du är nöjd med din lilla tjej, hon är ju så fin!

 

Tyvärr, som du fick veta på utställningen när du hämtade Donna, kan ev en av mina honor bära på virus. Jag har bara haft henne en månad så det kommer inte härifrån utan hon bar på det när hon kom, om hon nu har det. Men risken för att Donna ska ha fått det är obefintlig. De har inte vistats i samma rum så, som sagt, det är lugnt.

 

Men kolla henne för säkerhets skull så att hon inte får små vårtor runt munnen, ansiktet eller nacken.

 

Men som sagt, den risken är närmast obefintlig!

Pussa på tjejjan från mig och hamsterkompisarna här!

 

Kram"



Mail 2:

"Center, honan med småvårtor, har blivit kvitt dem, så det är inget Papova! Det känns skönt för alla, ingen behöver oroa sig, och så behöver jag inte avliva Center.  och du behöver inte oroa dig!

 

Kram

Karin"



Så bra va? :)



Flytt på måndag! :)

Flytten närmar sig och jag väntar spännt! Ska bli så himla skönt att flytta och slippa det smutsiga köket. Fast det kommer faktiskt vara tråkigt att flytta från korriodren ändå, många i korridoren är riktigt härliga och sköna människor.

Igår var Fredrik och jag till Ica Väst och fixade banankartonger till flytten. De kostade två kronor styck som man betalade genom att lägga pengarna i någon av Röda korsets eller Cancerfondens bössor. Bra tycker jag!

Idag går jag bara två timmar i skolan så när jag kommer hem ska jag börja flyttpacka. Skönt om allt är klart när jag kommer hem från skolan på måndag så jag kan börja med det samma.

Mor och far kommer ju och hjälper mig att flytta... nog för att det är nära men jag kan ju inte ta soffan och sängen på pakethållaren direkt :P

I helgen blir det att Fredrik och jag tillbringar helgen i hans fasters lägenhet på Söder. Mysigt så här nära jul!

Pusskram

Alltid trevligt med en givande konversation med väninnan

Ankan -kallt... säger (20:02):
fojnf

Connie Talbot

Åh, vad jag älskar hennes röst! Lyssnar just nu på hennes första skiva.


Hamstervärlden kan vara bra krånglig ibland.

Fick hem Donnas stamtavla och registreringsbevis idag... och då insåg jag hur det kan vara i hamstervärlden.

Jag upptäckte att Donnas farföräldrar även är hennes mormors farföräldrar, och sen att hennes morfars farfar är samma som hennes morfars morfar.

Nu blev det krångligt. Haha. Nästan krångligare än primitiva funktioner och att komma på Maclurinserier!

"Epiteten “Bästa vän” är inget man får, det är något man förtjänar!"


Idag är jag ledig! :)

Jag förstår inte varför jag är så trött. Sover sjukt länge om dagarna fast jag går och lägger mig i tid. Sitter här efter mer än nio timmars sömn och kan inte fatta varför jag är så trött. Borde man inte vara utsövd då? Jag vill ju inte sova bort min lediga dag direkt.

Idag funderar jag på att CAD:a och räkna matte. Kanske börja flyttpacka lite också? Problemet är bara att jag inte har något att flyttpacka i. Hmm. Fast det mesta som jag äger i mitt rum ligger faktiskt redan i lådor. Det skulle väll vara typ ljusen, spriten, kläderna och lite annat smått.

Imorgon blir det flytt om allt går enligt planerna, gud så skönt!

Frukost nu framför Svt's julkalender och
Julkalender08.

Pusskram

...

 

Donna!


Rosenrot - upp till bevis!

Imorgon börjar jag att knapra och 30 dagar framåt!

"Rosenrot är fysiskt och psykiskt prestationshöjande för äldre, idrottare, motionärer samt stressade yrkesverksamma och studenter. Med Rosenrot förbättras koncentrationsförmågan - orken ökar och stressymptom minskar tack vare de verksamma ämnena Salidrosid och Rosavin.

Rosenrot innehar unika egenskaper genom att den är adaptogen (anpassar sig efter kroppens behov) och är bra under perioder av tillfällig mental ansträngning i arbetet och under studier. Med sin normaliserande verkan kan Rosenrot påverka hela kroppen positivt genom att försätta den i harmoni och balans. Rosenrot är också ett naturligt afrodisiakum som verkar postitivt på sexlusten"

Jag är för bra!

Det blev faktiskt en promenad ikväll! Ville promenera ungefär en timme så jag satte alarm på en halvtimme och gick raka vägen hela tiden. När klockan ringde vände jag och gick hem igen.

Jag hann faktiskt gå förbi Carolina Rediviva och upp för slottsbacken. När jag var uppe vid slottet ringde alarmet och det var dags att vända. Blev en bra runda faktiskt! :) Mätte upp rundan på jogg.se och den var faktiskt 6,4 km! Bra jobbat Mandy!

Snabb huvudräkning: Medelhastighet 6,4 km/h. Inte jättefort men bättre än 0 km/h!

Efter rundan gick jag in på Ica Väst och handlade lite förnödenheter. Blev bland annat en korg med Kiwi för 12 kronor!

Pusskram

CAD

Ikväll Cad:ar jag för fulla muggar... men ska försöka hinna med lite motion och ett besök till Ica Väst också!

Amanda Eriksson får bli blodgivare!

"Välkommen som blodgivare!

Nu är svaren klara på de tester som togs då du anmälde dig som blodgivare. Ditt blodvärde (B-Hemoglobin) var 140 g/L övriga tester var också godkända för blodgivning.
"

Sist jag "testade mig" fick jag ju inte bli blodgivare, men det får jag tydligen nu :) Brabra! Nu är det bara att ta sig till Akademiska.

Pusskram

1:a

Som vanligt varje år så måste jag följa Svt's årliga julkalender, i år heter den Skägget i brevlådan. Verkar vara en ganska så bra kalender.. men var är julstämningen? Eftersom avsnittet sänds 07:15 så tittar jag på webben istället då det är mycket mer bekvämt att själv välja när jag ska se den.

Nu ska jag även titta på avsnitt 1 av Sunes Julkalender, den kan man bara inte få nog av ^^

Pusskram