Femma!! :D

Fick reda på tentaresultaten från kursen Algebra och vektorgeometri idag. Jag fick en femma och är riktigt stolt! Nu väntar bara resultaten från byggtenta, oh my. Men det går nog bra, mattetentan gick ju bättre än förväntat!Hade tänkt att laga till en vanlig korvnoff idag men ändrade mig ganska så fort när jag kom hem. Fick för mig att laga till PANENG. Det var superenkelt att göra och det blev verkligen jättegott!

Orginalreceptet var så här:

 

Paneng kyckling

2-3 portioner

  olja till stekning
2-3 kycklingfiléer (300-400 g), tunt skivade
1 påse Paneng Red Curry Spice Mix
1 burk Coconut milk

Tips:
1-2 msk Fish sauce
1 röd paprika


Jag har lite svårt att hålla mig helt till recept så jag bytte ut kycklingen mot cornfilé, fast hälften så lite. Eftersom jag tog mindre "kött" så tillsatte jag en massa wokgrönsaker och paprikan de hade som förslag.

Istället för jasminris hade jag fullkornsris vilket fungerade lika bra det. Blev hur gott som helst, kan verkligen rekommendera den här kryddmixen!

Nu ska jag räkna lite matte faktiskt, blev inte så effektivt idag på lektionen.

Pusskram

Värdetransportrån i Enköping

Strax efter klockan tio på tisdagsförmiddagen fick polisen larm om ett värdetransportrån i Enköping. Tre män med handeldvapen misstänks för rånet där de fick med sig en väska med okänt innehåll. Två troliga flyktbilar har säkrats.

Larmet kom 10.09 och platsen var vid korsningen Lastbilsgatan och Vagnsgatan intill Ica Maxi, en knapp kilometer norr om järnvägsstationen i Enköping.

- Det ska vara tre gärningsmän, varav en av männen har varit synlig med någon form av pistol mend et var ingen skottlossning. De har fått med sig en väska, men det är oklart vad den innehåller, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström till DN.se.

Inga personskador har rapporterats och Loomis fordon med värdetransporten stod länge kvar framför Sparbankens sedelautomat som ligger i samma fastighet som livsmedelsbutiken.

- Det är massor av poliser, polisbilar och en helikopter i luften här utanför. Fullt pådrag, men poliserna är för stressade för att säga något, sade Ica Maxis butikschef Ronny Lindblom till DN.se strax efter brottet.

Enligt polisen ska gärningsmännen ha flytt i en bil norrut. Bilen, en blå BMW 525, rapporterad stulen i Stockholm på måndagen, hittades övergiven klockan 10.54 i Torstuna, en dryg mil norr om Enköping.

För ovanlighets skull i sådana här sammanhang hade bilen inte stuckits i brand. Såväl fordonet som området runt omkring undersöktes av tekniker, men ett regnigt väder försvårade delar av det arbetet.

Efter tips intresserade sig polisen för flera, eventuellt inblandade fordon, varav några har hunnit både kontrolleras och avföras från utredningen. Uppsalapolisen jobbar, som det heter, brett och har förutom spårhundar, helikopter och ett tjugotal egna patruller tagit hjälp från de angränsande polismyndigheterna Västmanland occh Stockholm.

Med tanke på att vägspärrarna har varit ganska omfattande på såväl E18 som riksvägarna kring Enköping är en möjlighet att de misstänkta gärningsmännen farit tillbaka från Torstuna till Enköping.

En icke stöldanmäld Volkswagen Passat som enligt vittnesmål kan ha fungerat som andra flyktbil hittade polisen dessutom senare vid McDonalds, bara ett par hundra meter från brottsplatsen. Båda de säkrade bilarna bärgas till polisstationen i Uppsala för vidare teknisk undersökning.

Ossi CarpKälla: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=845164&rss=2216

Det händer tydligen lite grann i lilla Enköping i alla fall. Fast det skulle ju vara lite roligare om det handlade om något som innehöll vapen och brott.

Drömmar om julen.

Jag sitter och lyssnar på julsånger och kollar på julklappar på internet. Tror jag längtar till julen. Kanske för att en massa bra kommer att ha hänt innan jul och för att en massa bra kommer att hända under julen. Sen för att julen bara är så mysig!
 • Flytten!
 • Hamsterköp (blir förmodligen på jullovet)
 • Ledighet
 • Träffa famijen och hunden :)
 I julklapp önskar jag mig en dammsugare, julefrid och massa ledighet!

PusskramI don't want a lot for Christmas
There's just one thing I need
I don't care about the presents
Underneath the Christmas tree
I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Christmas is...
You

Ledig dag!

Idag har lilla jag helt ledigt. Klockan är inte ens ett och jag har redan hunnit städa hela rummet, tvättat två tvättar, vikt kläderna fint och lagt in dem i garderoben. Dessutom har jag hunnit med en rosa pantern så här på tisdagen :) Härliga studentliv!

Tror faktiskt tentan gick riktigt bra igår... jag tycker att jag borde bli godkänd iallafall :) Hoppas på en fyra, men jag blir helt klart glad för en trea.

Imorgon börjar en ny mattekurs, Funktionslära för ingenjörer. Har bara en föreläsning imorgon så jag slutar redan tolv, härligt!

Nu ska jag se på någon serie, vilken det blir vet jag inte.. har ju inga Scrubsavsnitt kvar att se >_<
Hmm..

Pusskram

RENT!

Alla i korrioren hjälptes åt igår och städade köket! Titta så fint det blev :)


Tenta idag

Usch, jag är så nervös. Helt sjukt nervös.

Jag har inte kunnat lägga ner så mycket tid som jag velat på byggtekniken, eftersom vi har haft en massa grupparbeten att tänka på. Bara jag blir godkänd så blir jag glad.

Köpte iallafall billigt godis igen på Ica Väst. Åt lite igår men köpte det främst för tentan! I och för sig åt jag typ tre godisar på mattetentan, men det kanske berodde på att jag faktiskt kunde den tentan och sen att den skrevs på förmiddagen.

Önska mig lycka till, kan behövas >_<

Dagens namnsdagsbarn.

Amanda är ett kvinnonamn med latinskt ursprung med betydelsen 'den älskvärda', ordagrant 'hon som bör älskas'.

 

Kvinnonamn av latinskt ursprung, bildat av Amandus. Namnet har funnits i svenskan sedan mitten av 1700-talet. Det var mycket spritt under 1800-talet och kom tillbaka mot slutet av 1900-talet för att bli ett av de populäraste namnen på nyfödda flickor 2000.

 


Källa: ne.se och sv.wikipedia.org

Hamster-SM i Kallhäll idag!

Jag vill vara där men istället sitter jag inlåst i mitt studentrum och tentapluggar.
Life's a bitch!

Problemet är väll också att jag inte har en hamster, haha.

En vanlig morgon i korridorenGick ut i köket och möttes av detta snusk. Jag börjar faktiskt bli van med att det är sjukt äckligt i diskhon, på spisen och överallt i köket. Jag har nog blivit typ härdad eller något.

Förstår ni varför jag tycker det ska bli så skönt att få eget pentry?

Den här damp ner hos mig i tisdags!

Älskade Sex and the city!
sadsad

Känns bra faktiskt

Jag tyckte faktiskt att tentan gick riktigt bra idag. Trots att sista uppgiften var svårt och jag inte kunde lösa den så känns det bra. Hoppas bara betyget blir lika bra som det känns nu.

Sen efter tentan var jag och kikade på lägenheten. Hur fräsch som helst! Kommer nog att stormtrivas där, även om den bara är på 19 kvm.

Tapeterna var vita med vitt kakel vid pentryt och vitt kakel i badrummet. Fräscht! Dessutom ingick micro så det behöver jag inte tänka på :) Bara en liten dammsugare som måste införskaffas. Vad kan en sån gå på? En tusing?

Flytt någon gång i slutet av december :) Jag längtar!

Tentaplugg nu inför byggtekniken :/

Mattetenta idag!

:O

08:00-13:00

That's why we all love Ica Väst!


Stol på rymmen!Ibland hamnar ens grejer inte riktigt där man planerat att de ska hamna!

Ohyeah!

Hej igen, det är 2 kalender månaders uppsägning på rummet så du ska lämna in nya kontraktet och uppsägningen senast på fredagen den 31 så blir det ingen dubbel hyra.

Slipper dubbelhyra, kalas!

Jag har bestämt mig som ni kanske märkte.

Amanda - Ica Väst | 1 - 0

Igår var Sandra, Fredrik och jag till Ica Väst för att handla godis. Vi kunde inte låte bli när kilopriset låg på 49 kr. När det är tentaplugg så är godis ett måste för att hålla hjänan i trim.

Jag plockade på mig en rejäl påse med godis, några satsumas, två paket tentakakor (Euroshopper Chocolate chip cookies), mjölk och ett paket juice. Det hela slutade på mindre än 50 kr. Oj så billigt tänkte jag. Men HA, kassörskan hade glömt att scanna godiset. MOHAHAHA!

Så med andra ord leder jag just nu mot Ica Väst.

Lite kluven.

Det här ett erbjudande om ett studentboende på Sernandersväg 11:7XX, en etta med pentry med kontrakt from 090101.

Jag bollar fram och tillbaka om jag ska tacka ja eller inte.

Rummet är fortfarande lika litet som det jag har nu, fast de har pressat in ett pentry också. Jag listar upp följande:

PLUS
 • Förmodligen tusen gånger fräschare än det grisiga köket
 • Jag kommer inte behöva att vara orolig för mystiska sopmonster och disktrasemögelattacker
 • Om jag vill kan jag laga mat naken
 • Bekvämt med eget, på alla sätt och vis
 • Sjunde våningen, fin utsikt? Haha.
 • Kan laga mystisk mat utan att folk ger kommentarer om den. Typ rosta hallonsylt.

MINUS
 • Mindre utrymme
 • Har ingen micro
 • Måste skaffa dammsugare och mopp
 • Slopa soffan? (NEJ!)
 • Ensamt
Äsch, jag tittar på lägenheten så bestämmer jag mig därefter.. det kanske faktiskt är större än man tror. Jag kanske kan behålla soffan, det vore lovley!

Frukost nu.

Pusskram

Tentaångest.

Stress.
Panik.

Döden är aldrig lätt att hantera

I fredags skulle Henrik ha blivit 23 år. Det fick mig att börja tänka, sörja och försöka förstå... allt detta en gång till. Jag tänkte/tänker på Henrik, mormor och allt runt omkring... och på Rut.

Alla tre försvann så hastigt. Jag hann inte säga adjö till någon av dem.

Varför är det så svårt att hantera? Hur går man tillväga?

Redovisning

Idag ska Alex, Aleks och jag redovisa vårt Villabygge i Pajalas urskog. Kommer nog att gå bra hoppas jag. Det jag ska prata om är fasaderna, bjälklaget och takstolen. Finns inte så jättemycket att säga om dessa, och med tanke på att vi inte har tänkt att gå in på detalj på varjde del så kommer det nog att gå bra.

Det blev mindre gjort än tänkt igår, som vanligt. Trots att vi jobbade effektvit så hann vi inte riktigt med allt vi hade velat. VI hann iallafall rita taket i genomskärning, sektionen och takstolarna. Sedan hann vi även med PP:n för villabygget, dela upp redovisningen samt skriva lite mer på rapporten.

Det vi har kvar att göra nu är:
- Rätta gamla labbrapporten
- Skriva ny labbrapport för gårdagens laboration
- Göra PP för fördjupningsuppgiften (förbererda redovisningen till det grupparbetet)
- Klura på en sammanfattning och slutsats till Villabyggets rapport

Sen ska jag även försöka hinna med att TENTAPLUGGA, äta och sova också. Mycket just nu.

Pusskram

Labb idag!

Idag ska vi göra andra delen på vår betonglab. Vi ska alltså provtrycka våra betongkuber och jämföra med de svenska kraven.

Slutar redan klockan två idag, men efteråt ska vi skriva labbrapporten och sen rita taket till vårt villabygge samt göra PP-presentationen.

Pusskram

Nu börjar tentaångesten...

Min lärare i byggteknikkursen skickade ut modelltentor idag och det ledde till att tentaångesten kröp på mig. Fan. Blir till att plugga matte och byggteknik all ledig tid nu. Stress.

En riktigt släkt-helg.

I fredags bar det av till Enköping för att fira min farmor. Det blev restaurangbesök och sen fika hemma hos kusinerna. Riktigt trevligt faktiskt! Dessutom kom Anna med lite goda nyheter som kanske kan bli bra, vi får se :)

Igår blev det en sväng till Nynäshamn för att gå på namngivning på Fredriks kusinbarn Malva Viola Balk. Jättesöt liten tös! Stället vi var på var hos Fredriks fasters landsställe. Jättefint ställe med helt otrolig utsikt. Vill verkligen dit igen.

Nu blir det till att plugga ett tag, sen städa rummet och gå och lämna fellevererad post. Hoppas denne Mattias är hemma bara... Tänkte även försöka hinna med en promenad i det fina vädret!

Pusskram

Mattedeuggan gick inte ett dugg bra. (ha-ha)

Jag kan väll knappast påstå att matteduggan gick bra. Visst, ett poäng till tentan får jag kanske.. jag hoppas det iallafall.

Är lite sådär lagom skitrött nu. Började 08:15 imorse och var i skolan fram till 18:15, då duggan var efter skoltid för att spara in lektionstid. Sjukt trött och funderar på en pluggfri kväll. Skulle verkligen behöva det.

Nyttig mat idag med, dock bjöds det på daimtårta idag (julia) eftersom att Viktor i min klass fyllde 23 år. Åt inte så jättemycket och med tanke på all hjärnverksamhet idag så tog det ut varandra, säger vi.

Ombyte till mjukis nu, min professionella hemmaklädsel :)

Pusskram

Mattedugga idag :/

Igår blev det storshopping på Ica Väst efter skolan. Handlade bland annat grönsaker och broccoli, som jag saknat sjukt mycket.

Middagen som lagades till var bulgur, stekt cornfilé, kokt broccoli och en sallad till bestående av körsbärstomater, sallad, gurka och fetaost. Till det hade jag lite balsamvinäger med smak. Värsta måltiden ju en vanlig måndag!

Nu till frukost blev det sån där Risenta plockmüsli med yogurt, riktigt gott faktiskt!

Börjar bli lite nervös över matteduggan som ska skrivas idag :/
Hoppas, hoppas, hoppas, hoppas att det går bra.

Pusskram

Måndag.

Då förra veckan (och veckan innan det) blev otroligt onyttig så ska jag försöka att hålla igen på sötslisket den här veckan. Kommer jag att klara det? Nej, men det är värt ett försök.

Sen ser jag lite så här på det, i veckan dvs. måndag-torsdag så är det förbjudet med allt annat som man inte stoppar i munnen med målet att mätta magen. Då menar jag typ Capuccino, kakor, chips och övriga gottesaker. Ni fattar.

Ingen bantning här, utan vanligt nyttigt tänk. Kroppen ska få må bra med alla mineraler och vitaminer.

Frukost nu. Få se vad jag kan hitta för "nyttigt".

Pusskram

McDonald's

Gott, men lägger sig som en klump i magen.

Men det är lite så här tycker jag... Om man druckit dagen innan då ska man fasiken passa på med bra bakismat dagen efter, även om det bara var så att man fick i sig ett glas vin och inte ens två cider.

Det är ju liksom tillåtet med fet mat dagen efter en fest, i det här fallet en gasque.

Jag vet inte ens om jag var sugen, hade lika gärna kunnat äta en nyttig wok, men har man köp2betalaför1 på donken så är det som gjort för att man ska dit.

Nu ska jag ta tag i skolan, har massvis att göra.

Pusskram

Jag säger bara blocket.


The End.

Det är över nu.
En tår rinner längs min kind.
Farväl min älskade.

Har nu tittat klart på alla säsonger av That 70's Show.
Förtvivlan.

What's your mental age?

Result: 6 Months Old

You love to get pampered, take lots of naps, and eat mashed bananas. Okay, we're only speculating on the mashed bananas.

And really, there's nothing wrong with that stuff. You love to be comfortable and close to the people you love. That stuff's all great! Just be sure to change your diaper every once in a while.Kan inget annat säga än HAHA.

YEY! :D

Mamma besiktade min bil imorse och den gick igenom som felfri. Ohyeah!


Me want.

Jag älskar mitt rosa Lite, det gör jag verkligen. Men det skulle vara kul att ha den senaste DS-upplagan sen. Väntar spänt!

"It's official: The much-buzzed-about Nintendo DS makeover is no longer just a fanboy's fondest wish, it's the real deal.

During a press event in Tokyo Thursday, Nintendo president Satoru Iwata took the wraps off the DSi, which packs a bulit-in camera, music playback and a bigger display than the current model.


The DSi will ship in Japan on November 1, migrating to the U.S. in 2009. It will sell for 18,900 yen, which translates to about $179."

Min lilla Rut

Hon var inte liten, men hon var min lilla Rut.
Och idag saknade jag henne extra mycket.

Hur kan en liten hårig boll (med otroligt stor personlighet) betyda så mycket?
- Jag vet inte, men oj va go hon var.


Jag tror jag bryter ihop.

Matten just nu är riktigt jobbig. Egentligen inte särskilt svår, men fruktansvärt elak. Det är inga krångliga uträkningar eller så, men grunden är svår att förstå.

Tror det blir ett vrål klockan tio ikväll.