Mitt samvete har ökat i storlek - igen.

Igår lyckades jag med att göra Fröken Fi besviken, vilket resulterade i ett rivet samvete. Det består nu av två stycken ihoptejpade A4-papper. Måste erkänna att det blev ett jävla bra och hållbart samvete denna gång.

FLUXdagen började klockan tio idag, kanske dags att cykla? :P

Pusskram

BA!

Har varit full rulle sen senaste blogginlägget. Har inte hunnit med så mycket annat än att ha sjukt roligt. Hamnade i A-klassen, verkar vara en toppenklass! Tror jag kommer att stormtrivas.

Ikväll är det klassfest, femte festkvällen i rad. Jobbigt men kul :D Fast igår jag bara på reccemottagning på Norrlands, det blev inte så jättesent vilket var skönt. Ikväll som sagt blir det fest för hela slanten. Middag och spex står på kvällens schema.

Nu måste jag skynda mig om jag ska hinna till kramtältet till klockan tre. Klassen ska träffas och göra lite genrep inför kvällens spex. Ett teaterspex och två sånger :) Blir nog bra.

Fullt upp med att ha roligt, hinner knappt med att äta och gå på toa. Men det är så det ska vara ;D

Hejsvejs!
Stå up för Rekå!

Pusskram

Jag får inte glömma att andas!

Börjar bli sjukt nervös. Får för mig att jag kommer att glömma hälften av det jag ska ha med mig idag. Men som sagt. bara jag andas så kommer nog allt att gå bra.

Frukost nu.

Waaaaa!

Imorgon börjar skolan, shit säger jag bara. Börjar bli lagom nervös, och med lagom menar jag sjuhelsikes jävla.

Nu ska jag sova så jag är riktigt utvilad imorgon. Upprop i Pollax Aula 10:15.

Pusskram

:D

Nu är det inte många timmar kvar!

Iiiiiihhhh!

Oj vilket ståhej!

Igår bar det av till Flogsta med Mazda 6:an lastad till max. Mycket utrymme i den bilen vill jag lova! Tror Maria och jag kom iväg till Uppsala runt halv tolv. Med Mamma Mia-skivan maxad på full volym bar det av. Vi lastade av bilens innehåll i Flogsta och sen drog vi till IKEA för att inhandla de grejer som stod på min sju meter långa inköpslista.

Pust. Stön. Stånk. Jag fattar inte hur två personer kan tillbringa så lång tid på IKEA som vi gjorde, haha. Men vi fick med oss allt på inköpslista, föMolle ;Drutom en spegel som faktiskt var slut. Det blev även en varsin kotlettrad med pommes, bea-sås och ratatouille (eller som Maria sa: råttatouille).

Dock handlade jag lite som inte stod på listan, som till exempel en stor gossedjurshund! Den hette "GOSIG GOLDEN" och jag kunde inte motstå den. Tänkte att den säkert är bra att ha då jag känner att saknaden efter Molle blir allt för stor. Lika bra att vara förberedd!

Maria åkte runt halv fem. Hon hade parkerat bilen vid Ica Väst (-Bäst!) så jag följde henne till bilen. Det enda problemet med den sällskapliga gärningen var att jag glömde plånboken min på rummet, vilket gjorde att jag varken kom in huset eller korridoren sen. Kortet man drar för att komma in låg i plånboken! Som tur var skulle Fredrik till Flogsta med ett lass grejer så då kunde han ge mig mitt extrakort.

Hittade lite växelpengar i bilen så jag gick och köpte mig en stor Loka och supergoda/-billiga euroshopper-kakor. Efter det hade jag bara en liten stackars 50-öring kvar. Men vafan liksom, jag gick runt och gjorde INGENTING i över en timme. Satt på en parkbänk typ och såg ut som en fån med mina kakor.

Kom hem efter halv tolv igår och då skämtar jag inte! Vad sjukt mycket det är och göra fast man inte tror det. Skulle ju skruva ihop hyllan, tv-bänken och rullvagnen till badrummet. Lådor och kastruller skulle sättas ihop och kläderna skulle in i garderoben.

Ska dit med ett lass snart igen. Men då blir det bara sängen, tv:n, DVD/stereo:n, pallen och typ lite småplock jag kommer på.

Måste äta frukost nu. Fredrik kommer med släpkärran om en halvtimme!

Pusskram

Peugeot update!

Förra veckan när jag åkte till jobbet så hände något bekant, elhissen på förarsidan gick sönder. Denna gång befann jag mig i stan som tur var.

I måndags lämnade jag in bilen på Autoverkstaden här i stan, de konstaterade att mekanismen till fönsterhissmotorn hade trasslat ihop sig helt och hållet.

Surt tänkte jag, jag visste ju hur mycket det gick på att laga polons, närmare 3000:-. Som jag trodde, en ny del skulle gå på 3500:- och jobbet 700:-. Inte bara det, för att jag skulle kunna använda bilen medan jag väntar på delarna så satte de fast rutan åt mig, i upphissat läge, bara det gick på 400:-. Det är dyrt att ha bil vill jag lova.

Men nu ska jag berätta något lite roligare iallafall, jag har hittat en begagnad del för 700:-. Jag är sjukt glad. Nu kommer kalaset att sluta på 1800:- istället för 4600:-. Det blir inte så himla farligt tycker jag :)

Nu ska jag äta frukost, sen ska jag packa vidare grejer som ska med till Flogsta.

Pusskram

Maria, kommer vi att klara det här?

När vi åkte till Alanya förra året så hade vi faktiskt ordningsamma Cecilia med oss. Hon styrde upp det mesta och hade bra hand om oss alla tre.

Nu ska drummlarna Maria och Amanda åka ensamma. Oh-shit.

Ny resväska


Förra året bestämde jag mig för att nästa gång jag skulle åka utomlands så skulle jag köpa mig en ny resväska, och det har jag nu gjort. Det blev en Epic med kapacitet för 106 liter.

Vilken färg det blev? Måste jag ens skriva det?

När drömmar blir verklighet

Drömde inatt att jag var utomlands med goda vänner. Vaknade upp och var sjukt sugen på en utomlandsresa.Vad gör man då?

- Jo, man ringer sin käre kamrat Maria Sjölund och får med henne på en två veckors charter till Cypern!

På fredag 06:45 lyfter planet mot varmare breddgrader! Ska bli så härligt! Dock finns det en del jag måste fixa, som bland annat att flytta alla mina grejer studentrummet! Kommer ju hem strax innan skolan börjar, så det skulle vara bra skönt om alt var klart innan.

Nu måste jag fortsätta att packa resväskan och flyttkartongerna.

Pusskram
(pirriga och glada)

Sista arbetsdagen idag :D

Kändes riktigt skönt fakitskt. Det är ju helt sjukt, jag ska nu vara ledig i 20 dagar i sträck! Minns inte ens när jag var ledig så länge sist.

Ja då kan man ju fråga sig vad jag ska göra under min ledighet? INGENTING and it feels goooooood! Har massvis med tid över till allt och ingenting. I och för sig så ska jag ju försöka flytta in i rummet i Flogsta, försöka göra mig lite hemmastadd helt enkelt. Borde inte ta allt för lång tid tycker jag.

Har skrivit en liten lista på vad som behöver inhandlas på IKEA. Tror det blir en sväng dit imorgon, om planerna går som de ska.

Hairspray nu!

Pusskram

Helt sjukt trött!

Gick och lade mig alldeles för sent igår, men kändes som att det inte spelade så jättestor roll när det är sista arbetsdagen :D

Idag ska jag lämna in peugeot:n för lagning. Nu är det ju så att elhissen på förarsidan har gått sönder, precis som på Polo:n. Tror det ligger en elhissförbannelse över mig!

Frukost!

Pusskram

Psykiskt sammanbrott

Gaaaah! >_<

Skulle baka mini-ananas-pajer idag, gick väll sådär. Råkade göra typ dubbelt så mycket smet än vad som behövdes, så fick baka en stor paj också för att slippa slänga smeten.

Det var bara det första krånglet, för sen bestämde sig ugnen våran att bråka lite med mig. Ugnen gick först upp till 200 grader, men sjönk efter några minuter ned till 125 grader. Hur fasiken nu det gick till. Sen blev väll inte pajerna det vackraste jag skådat, den krångliga ugnen hjälpte till en hel del med utseendet till de där små rackarna.  Den stora blev inte så lyckad den heller, pös över och bråkade.

Efter det här fick jag för mig att bränna ut Mamma Mia-skivan så vi kan lyssna lite på jobbet. Bränningen gick ju bra iallafall. Men ville göra det lite finare så jag valde att skriva ut fodral osv. Då börjar självklart skrivan att krångla en massa. gaah, är så arg.

Dessutom känner jag mig asfet och asäcklig tack vare bakningen. Är helt varm, svettig och äcklig. Tror det blir en dusch innan jag somnar.

Grrrrr

KUNG FU PANDA - En av sommarens bästa filmer?

Po och hans mästare

Jag kan inte ge något annat betyg än fem av fem möjliga till filmen Kung Fu Panda. Den har nog allt vill jag säga. Oj så bra den var.

Alexander, Nathalie och jag satt nog och vred oss alla tre av skratt, eller så var det kanske bara jag. Jag var så inne i filmen att jag inte hade koll på någonting runt omkring mig. Dock hörde jag asgarv från platserna till höger, där Alexander och Nathalie hade sina platser.

Med gratis inträde, gratis läsk och gratis popcorn så fick vi uppleva filmen Kung Fu Panda mitt på ljusa dagen. En film som verkligen är värd att se!

Sen jag och mamma såg Mamma Mia-filmen så lyssnar jag inte på något annat. Favoriten är denna:




Honey honey, how you thrill me, ah-hah, honey honey
Honey honey, nearly kill me, ah-hah, honey honey
Id heard about you before
I wanted to know some more
And now I know what they mean, youre a love machine
Oh, you make me dizzy

Honey honey, let me feel it, ah-hah, honey honey
Honey honey, dont conceal it, ah-hah, honey honey
The way that you kiss goodnight
(the way that you kiss me goodnight)
The way that you hold me tight
(the way that youre holding me tight)
I feel like I wanna sing when you do your thing

I dont wanna hurt you, baby, I dont wanna see you cry
So stay on the ground, girl, you better not get too high
But Im gonna stick to you, boy, youll never get rid of me
Theres no other place in this world where I rather would be

Honey honey, touch me, baby, ah-hah, honey honey
Honey honey, hold me, baby, ah-hah, honey honey
You look like a movie star
(you look like a movie star)
But I know just who you are
(I know just who you are)
And, honey, to say the least, youre a dog-gone beast

So stay on the ground, girl, you better not get too high
Theres no other place in this world where I rather would be

Honey honey, how you thrill me, ah-hah, honey honey
Honey honey, nearly kill me, ah-hah, honey honey
I heard about you before
I wanted to know some more
And now I know what they mean, youre a love machine

Seg söndag. Begravning

Verkligen, dagen är seg. Jag vill få massa gjort, men inget blir gjort. Haha. Jag är seg. Jag är seg samtidigt som jag vill vara aktiv. Jag är hungrig samtidigt som jag är mätt.

Nu ska vi iallafall begrava min lilla fina söta Selma.Selma min söta Selma.
Jag älskar dig. 25/7 - 2008

Söndag

Vaknade upp ensam imorse... och dessutom alldeles för tidigt. Tror klockan var halv nio faktiskt. Bestämde mig genast att ringa efter skjuts hem. Pappa och Jonas kom en halvtimme senare, de hade även varit duktiga att tagit med nycklar så jag kunde låsa om mig.

Sitter just nu och lyssnar på låtar från filmen Mamma Mia. Riktigt bra faktiskt! Ska ner och fika lite nu, fast jag egentligen inte borde. Men asch, lika bra och äta upp sig lite innan jag ska leva på nudlar i tre år.

Pusskram

Success/Unsuccess

Jag har ställt mig denna fråga ett x antal gånger: Har jag lyckats att genomföra något vettigt under mitt sabbatsår? Jag vet inte om jag hittat svaret, men jag ska åter igen fösöka komma fram till ett svar.

Så, vad har lilla jag gjort sen studenten?
  1. Jag tog studenten med betyg i alla ämnen, bara det är väll att lyckas?
  2. Jag sommarjobbade HELA sommaren, bra start - tror jag
  3. Åkte till Alanya med Cissi och Maria. Hmm, kanske inte kan placeras i "Success"-mappen, men oj så kul vi hade
  4. Hade jobb på DHL januari ut
  5. Tog truckkort, A2 A4 B1 B4
  6. Köpte min älskade VW Polo i januari
  7. I februari tog jag körkort
  8. Fick jobb på KD, sista arbetsdagen på måndag
  9. Fick för mig att köpa cab och köpte Peugeot 306
  10. Sålde VW Polo
  11. Fick studentrum i Flogsta.
  12. Kom in på utbildningen jag ville gå och tackade ja till Höskoleingejörsprogrammet Byggteknik i Uppsala 180p.
Kan det räknas som att jag lyckas? Jag vet inte, men det bevisar iallafall att jag inte bara lamat runt det här året :) Året har bestått av både skratt och gråt och jag tror varken att det lyckliga eller det olyckliga hade kunnat blivit annorlunda. Jag är nöjd med min insats och det är nog det viktigaste. Sen att högrde makter har svikit mig kan inte jag göra något åt.

Drömde om mormor inatt och det var så verkligt, hon fanns där och jag tror hon var vackrare än någonsin. Det är nog precis så hon ser ut nu där uppe, med Henrik, Selma och Musta.

Pusskram

Flogsta

Vad ska jag säga? Ett litet rum på 18-19 kvadrat med toa och dusch. Gillade rummet iallafalll, köket var dock lite för stökigt för min smak. Det såg ut som att alla hade lämnat köket precis som det var, för att sedan dra iväg på sommarlov. Diskhon var full av disk och sopkorgen var full den med. Bananflugor fanns det gott om vill jag lova.

Hoppas det blir bättre sen när alla kommer tillbaka, lite mer städat och lite mer liv och rörelse. Det var som dött i hela korridoren, inte ett ljud hördes. Det enda rörelse man kunde se var en stackars mamma, utan byxor, som skurade dotterns rum efter hennes utflyttning.

Men jag tror fakiskt jag kommer att trivas, eller ja, jag hoppas det iallafall. Området i sig verkar jättebra och säkerhetssystemet med både kort som ska dras och nycklar som ska vridas gillar jag.

Det finns ju tydligen grejer i köket man kunde låna, men jag kände att jag ville ha egna grejer så mor, far och jag drog till IKEA. Där införskaffades följande:
  • Tallrikar, djupa, små, stora
  • Glas, muggar
  • Stekredskap
  • Kastruller, liten, mellan, stor
  • Stekpanna (TJUGOFEM SPÄNN!)
  • Matlåda
Sen köpte jag även lite grejer till mitt badrum:
  • Sophink
  • Toaborste
  • Toalettpappersmagasin (som det så fint heter)
  • Badrumsmatta
  • Handdukar, stora, små
  • Vattenskrapa
  • Duschdaperi + duschdraperiringar
Har även tänkt att köpa någon form av hylla/byrå/vagn som jag kan förvara lite hygienartiklar och liknande saker på. Men hittade en helt
okej på ikea som jag tror jag ska köpa. Några behändiga lådor och jag tror att den kommer att fungera perfekt. Sen blir det även till att köpa en våg också.

Införskaffade mig även en ny tv-bänk, helt perfekt. Liten och smidig, men ändå så pass stor att min älskade stereoDVD får plats :)

Funderar även om jag ska köpa ny hylla och ett par lådor till den. Gillar den starkt, tror både man kan ställa den på höjden och längden om man vill.

Får se hur mycket jag får plats med egentligen, vill ju helst ha en spegel och en liten soffa också :P En liten soffa eller en fåtölj får det bli. Kan nog inte köpa det förrän jag fått in allt det andra och ser om det verkligen får plats.

Mamma och jag var ju en sväng idag och kollade på soffa osv, men utan resultat. Inhandlade dock lite mer saker som kan vara bra att ha:
  • Smörkniv
  • Bestick
  • Minimal vattenkokare som jag ska ha på rummet
  • Krokar som man hänger runt dörren
  • Mått (krm, tsk, msk, dl, kaffemått)
  • Tvätt- och sköljmedel
Lite bra saker har jag lyckats komma över iallafall :) Nu ska jag gå en sväng med Molle och sen ska jag ta reda på sakerna jag har köpt.

Jobbigt inlägg, jag vet.

Pusskram

Hämta nyckel idag :)

Idag, fredagen den 1:a augusti, ska jag, Amanda Eva Margareta Eriksson, hämta nyckeln till mitt första alldeles egna boende. NICE! :D

Jag vet dock inte om jag ska flytta in i helgen, känns inte så stor mening att sitta och uggla där under ledigheten. Jobbar ju sista dagen på måndag. Men blir en sväng till "Floggan" idag iallafall, ska hämta nyckeln som sagt. Sen ska mor, far och jag åka till IKEA och köpa lite bra och användbara prylar.

Börjar en halvtimme tidigare idag, men känner inte att det gör något då jag slutar 14:00 idag. Blir en bra dag tror jag :)

Pusskram