Dagens Juice-problem

Idag tyckte jag inte om min BRAVO Friscus äpple/tranbär, konstigt. Eller ja, det verkar vara en sån där juice som man ibland tycker om och ibland inte.

Första gången jag köpte den så köpte jag den i en förpackning på en liter, jag grimaserade och tyckte den smakade blä. För några dagar sen på Ica så köpte jag den på liten flaska (350 ml) ovetandes om att jag hade druckit den förut. Om nom nom tyckte jag då.

Nu, denna morgon, så tog jag en liten flaska igen men kände bara USCH!

Hur kan det här komma sig? Jag tror knappast uicen byter smak efter dag... eller?

Jag funderar på om man kanske tycker den smakar konstigt just för att den innehåller dubbelt så mycket bakteriekultur. Om man luktar på den så luktar den mysko vare sig det är en smaka-gott-dag eller smaka-illa-dag.

Värt inlägg känner jag, haha.
Skola nu!

Pusskram

Ibland känns skolan lite tung... men sen lättar det!

Som sagt, ibland känns allt bara så jobbigt och krångligt... saker känns svåra och man känner sig maktlös. Så här kände sig Anki och jag tidigare idag tills Rally fann en skatt likt en gåva från Gud... en PDF! Allt blev betydligt klarare och nu är vi happifejs hela bunten!


Gårdagens föreläsningsanteckningar... bra där Mandy!

Nyklippt!

I söndags när mor och jag hängde på stan fick jag ett ryck och bokade klipptid på Hair & Face i S:t Persgallerian. Fick tid übersnabbt och var på plats igen igår klockan 10:30.

Toppade bara lite och för en gångs skull så grät jag inte innombords efteråt. Håret är ju trots allt fortfarande långt och har den magiska längden precis ner till the nipples.


Före och efter

Pubrunda, rebusrally och mammamys!

Har verkligen haft fullt upp de senaste dagarna... främst med festligheter så det är ju skoj!

I torsdags var det Pubrunda med ByggA med hjälp från oss faddrar från bygg2 och bygg3. Riktigt nice pubrunda som för min del slutade efter 10,5 enheter, Ankan däremot tog 12! BRA JOBBAT ANKI! Känner mig lite besviken att jag inte slog mitt rekord på 11 men så kan det gå. Man kanske ska ta och växa upp någon gång?


Fick med oss vår älskade SLU-Anna-Karin <3

Snyggingar! Det är så här vi jobbar på Mankan Mansion!

Fredagskvällen bjöd på super-panik-dunder-krismöte med Byggtanterna + 1 (vårt rebusrally-lag). Då vi skulle hitta på vad vi skulle klä ut oss till då Rebusrallyts tema var "På bioduken". Där vid åtta någon gång kom vi fram till att vi skulle vara McDonalds-reklamen SÅKLART!

Några rundor i de olika soprummen och vi hade fått ihop bland annat cykeldäck, dammsugarslang, cellplast, kartong, lister och lite annat random. Massa jobb och pyssel och efter ett tag blev resultat följande:



Så sjukt kul med rebusrally! Kan ärligt säga att det är en av de roligaste grejerna jag varit med om i Uppsala!m Massa svåra rebusar och massa flummiga uppdrag man skulle göra. HELT JÄVLA FUCKING LOVELY!

Efter målgången blev det sittning i samma outfit inne på Uthgård. God mat, snaps och kanske någon punsch för mycket. Kvällen avslutades med ett sjudundrande drag inne på Norrlands! :D

Mer bilder kan ni se
här!

Juste, jag drog ju hem någon timme tidigare eftersom jag inte ville att hela söndagen skulle försvinna... synd bara att jag inte hade portnyckeln med mig hem så jag var utelåst! Jag vet inte om studenter är extra bra eller extra gästvänliga men det slutade i alla fall med att jag satt på soffan hemma hos en tjej med henne, hennes italienska pojkvän och hennes kombo. De var schyssta och sa att jag kunde sova där och bäddade upp en gästsäng och grejer. Hur söta som helst! Som tur var behövde jag aldrig sova där för Ankan och Elin drummlade in i Mankan Mansion en timme senare :)



Vaknade faktiskt upp pigg som en nötkärna! Mami skulle ju komma! Mamma kom väll där vid elva någon gång eftersom det var tänkt att vi skulle fika innan vi började shoppa :)

Söta mamsen hade med sig Conversen jag hade "beställt" från deras trip till London. Grymt nice! Fick även massa fina strumpor, en bögkasse, fingervantar (som far hade valt ut!) och Guiness-glas (som förövrigt är vääärldens bästa oboyglas).



Åkte ju Volvon in till stan men kunde inte parkera där vi brukar då drottninggatan var avstängd på grund av den där filminspelningen. Parkerade i alla fall vid Blåsens hur och promenerade ner till centrum, haha, såg dock sen att det var gratis parkering i P-husen på söndagar... haha, men då vet vi det till nästa gång.

Vi stannade och kikade lite på inspelningen och hoppades kanske på att se någon kändis :P Dock gjorde vi inte det men det var skoj ändå! Fikade på Café Linne (det till vänster) och sen gick vi och shoppade skor.

Mamma krånglade lite med att först köpa ett par skor och sen köpa ett par andra för att sen ångra det första köpet och gå och lämna tillbaka dem och dessutom ljuga om att hon inte hade hittat några andra.

Inna vi åkte hem hämtade vi upp min cykel som hade stått på stan sen Pubrundan (ja jag kunde inte riktigt ta mig hem själv och blev hämtad av Kim och Pontus!).



Mami i Botaniska trädgården

Mina too-much-skor jag köpte. Det var rea på dem och jag kunde inte låta bli. Får se när det är dags att få ont i fötter och möjligtvis bryta några leder.

Nu ska Ankan och jag göra inlupp 2 i Energieffektiva byggnader och byggnadskomponenter! YEY!

Pusskram


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6 månader ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Jag älskar dig!


Ankan är graciös! :D

img_1047 (MMS)

Ankan är graciös! :D


Tlött

Mandy är tlött. Mandy går i skolan från åtta till fem idag. Mandy blir ännu tlöttare av att bara tänka på det. Mandy vill lägga sig i sängen bredvid Pontus. Pontus sover. Mandy älskar Pontus. Nu ska Mandy dra.

Spännisbilder från gymmet!


Har jag ens visat mina converse jag införskaffade för någon månad sen? :)


Jag bokstavligen ÄLSKAR dem!


Tallinn!

En grym kryssning med massa awesome people! KÄRLEK!


Ankan med min fullpackade väska i hennes väska! <3

Shorre med herr morot!

Hitta Shorre!

Fathi poserandes med ett spexigt iPhonefodral!

Ankan framför en av alla Tallinns kyrkor!

Fathi!

En spexig gubbe... lägg märke till tatueringarna ovanför knäna!

Simon och Shorre... värsta Dressmann :D

Alex åt på Hesburger...

... medan vi andra åt på Donken. Här sitter Simon och avnjuter sin måltid som bestod av en Big Tasty-meny och 4,5 cheeseburgare. Om nom nom

Ett och ett halvt dagsintag på en måltid, inte illa pinkat Simon!

Tantmys i hytten med en fin hemmagjord chipsskål :D

Shorre på donken i Uppsala. Var dum nog att säga att han lätt skulle klara av att äta tio cheeseburgare... vilket han INTE gjorde.

Tack för en underbart stört och rolig helg!

Kryssning!

Åker på kryssning hela helgen, till Tallin!
NU KÖR VI!


Träning!

Har kommit igång med träningen nu och det känns riktigt bra. Ännu bättre känns det när jag nu i helgen ska åka på kryssning och förstöra det hela, men wathevaaah.

Igår var jag ute igen med min supderduperapp! En mil slutade kalaset på, grymt nöjd!

Som ni ser så blev det ganska så mycket foton på vissa av ställena. Råkade nämligen slinka in på en flummig diktrunda där det var fullt med dikter efter spåret. Lagom flummigt och underhållande! Fotade dem betydligt mer än vad jag faktiskt läste dem måste jag nog ändå erkänna. Kan bjuda på rundans allra första dikt, here we go!



Idag var dessutom Ankan och jag på gymmet halv nio för att köra ett mördaraxelpass med Muffen och Barban. Muffen är värsta biffen och vet exakt hur man ska göra för att plåga små stackars flickor till det yttersta. Om jag kommer att få träningsvärk? JA!

Efter träningspasset så la vi oss och läste lite ur boken Byggnaden som system. Jag skulle nästan vilja påstå att det där var världens bästa plugghängplats!




Ska snart cykla till ÖG för att käka med karln min :) Tanken var la egentligen att jag skulle på stan först och köpa träningsväska och sen därefter bara gå förbi ÖG och käka. Men nu var det så att rabatten (-30%) jag ville utnyttja tydligen bara funkade på Stadiums hemsida så det blev att beställa därifrån istället. Det flummiga var ändå att jag som fraktalternativ kunde välja att hämta ut den i butik samt som betalningsmetod kunde välja att betala i butik. Skitflummigt. Enda skillanden är ju att jag i förväg berättar vad jag ska handla, haha.

Pusskram

Natten var lugn och skön...

... speciellt om man jämför med förra natten då en viss inneboende *host*ELIN*host* skrämde livet ur mig. Skulle gå på toa där runt fyrasnåret, öppnat dörren försiktigt för att inte väcka Elin men där ute möts jag av en sovande inneboende som skriker "SCHAARRRRR". Jag höll ju på att få hjärtstillestånd!

... undra vad hon drömde?

Allting blir vad man gör det till!

Drog till Uthgård efter skolan för lite Rallypub (=öl, nachotallrik, anmälan till rebusrallyt) med Rally (passande!) och Ankan. Fyllde även i våra allergier så de har koll på dem till sittningen!



När vi skulle dra hem från Uthgård hittade jag världens spexigaste brillor, som självklart fick följa med hem! :) Ankan och jag passade på att inviga dem när vi gick till Ica sen... som sagt, allting blir vad man gör det till... i det här fallet KUL! :D

Nu sova, börjar ju fasiken 8ak imorgon!

Pusskram



Gym snart! :O

Ankan och jag har boket en gymintroduktion idag klockan 13:00. Känns skönt redan nu att jag tagit steget till ett lite mera häslosamt liv. Kommer blir nice att börja gymma och känna sig lite mer stark och fit :)

Förut så tränade jag ju bara pass, men eftersom att man ibland börjar klockan ett så är det smidigt om man tiill exempel hinner gymma innan skolan. Det är nämligen så att den här perioden så går vi mycket ett till fem så det känns som en bra lösning att träna gym innan skolan (då inga pass knappt går) och pass efter skolan när det passar :)

Igår så var jag förresten ute på en promenix och använde mig av min senaste
app. Grymt bra app som kommer att få mig att bara vilja ut i den friska luften.

Om ni är lite nyfikna hur appen fungerar så kan ni kika in här och kolla hur min promenad registrerades igår!

Pusskram

Om nom nom

Minns inte hur Ponus eftermiddag/kväll ser ut. Vet att han har måndagsmöte och förmodligen puts efteråt, men frågan är när han kommer hem. Mat får han där i alla fall så jag kör på quornfilé, quinoa, stek halloumi och en liten blandsallad till bestående av ruccola, små plommontomater, gurka och något att gott jag kanske hittar i kylen.

När man inte delar mat med en karl får man passa på att äta sånt där som inte han kanske tycker är någon höjdare :P Men först en promenad innan maten!

Random random, tack för quinoan Anna Skipper!

Dagens andra kaffe, illa!

img_0841 (MMS)

Dagens andra kaffe, illa!


Godmorgon Uppsala!

En underbar dag att vakna upp till, varför vet jag inte... för det ser både kallt och rått ut ute.

Har laddat upp med grötfrukost med farmors äppelmos, Brämhults hallonjuice och ett glas med b-vitamin. Grymt nöjd att jag kom på tanken att ta b-vitamen! Den smakar nästan som juice efter att den brusat lite i vatten, en god dryck som är bra för håret! :) Appropå hår, när vi var i Filipstad förra helgen så passade jag på att köpa hem lite bra frisörshampoo från Erika. Älskart!

L´anza Healing Strength
- White Tea Shampoo
- Manuka Honey Conditioner

Håret blir verkligen helt underbart mjukt! Jag tror på det här shampoo med tanke på att jag vill ha långt hår. Fanns ju andra shampoon som var bra för t.ex volym men Erika rekommenderade det här eftersom jag vill ha långt hår. Tror det blir awesome!

Nu ska Ankan och jag till skolan snart och bland annat lämna in vårt PM vi skrev igår. Blev nog riktigt bra även om vi satt sent och skrev det :) Vi är grymma!

Pusskram

Inflyttningsfest, ÖG, fulla finnar och kulturnatta

Fredagskvällen bjöd på inlfyttningsfest hos Rikard i Bygg. Riktigt nice kväll som avslutades på ÖG. Pontus, som är klubbverkare på ÖG, jobbade klubb då så det blev till att sitta kvar och vänta på att alla skulle städa klart. Tittade på intisar som bar möbler och skurade medan jag klarade en svår bana i Angry Birds och slog rekord i Sky Burger.

På min underbara spot på ÖG satt jag även och smsade med en smått berusad Ärta!



Strax efter tre så satte vi oss på min rosa kärringhonda och begav oss hemmåt. Jag hade kunna skrivit här att mina fötter värkte av mina nya skor, men det kan jag inte för de var awesome! Vid Engelska Parken träffade vi en gemensam bekant, smått berusad halvliggandes på en bänk, trevligt!

Fyllekäket hemma blev två sesamknäcke med extrasaltat bregott. Om nom nom.

Lördagen var som en söndag, seg uppstart på dagen som sedan gick över till tvättning med mera. Konstigt att hela Mankan Mansion kändes som om de hade gått in i en slags Söndagsdvala, mysko. Lördagskvällen blev en sväng ner på stan för att kolla in vad som hände på Kulturnatta här i IUppsala. Vi kanske inte gjorde så mycket "kulturigt" men jag åt en grillade majs och hela gänget höpte chokladbollar (grymmisch).

Drog hem relativt tidigt och slog på en Beckfilm (Tack Ankan för lånet!) med min älskade. Vi har inte hunnit kolla så mycket mer sen vi hade lite av ett Beckmaraton nere i Landskrona. Film nr 15 var vi på i alla falll, Beck - Pojken i glaskulan. Måste erkänna att jag nog somnade efter halva filmen, dumma Mandy. Men det gör inte så mycket, har ju faktiskt sett den förut!

Förstår faktiskt inte riktigt varför jag är så trött nu för tiden (btw, stavas det så eller nuförtiden?). Pontus gick upp halv tio idag för att ha storstäd på ÖG. I vanliga fall hade jag hoppat upp med honom och dragit igång med massa gojjs. Istället ligger jag kvar och sover en timme till och vaknar upp astrött. Kanske ett tecken från gud att jag borde börja äta nyttigt och träna mer?

Har i alla fall kokat ägg nu som jag ska äta. Ägg är ju bra... så en liten ministart kanske? :)

Pusskram!

Shopping!



Blev lite shopping på stan idag :) Strumpbyxor, bh, trosor, strumpor och ett par snajsiga skor från Vagabond. Gillar dem grymt mycket faktiskt. Blir nog att matcha kvällens inflyttningsfestoutfit till dem skorna. Har dock lite beslutslångest om jag ska köra tajt kjol eller ej?

Juste, Pontus var förövrigt mysig och kom till H&M för att stjäla en kyss. Iiih, han är go min grabb! <3

Frajjdäjj!

Idag går jag nog min kortaste skoldag hittills, om man inte räknar med dem dagar man är ledig. En 45 minuters gäsföreläsning på Pollax är vad dagens schema bjuder på. Skönt att vi redan börjar 9ak för då ska Ankan och jag bege oss ner på stan efteråt för lite skoshopping.

Blir nog förmodligen ett par pjux i den här stilen:


Filipstad!

Har inte riktigt hunnit berätta om min underbara helg med underbart folk i Filipstad!

Oxhälja var det som stod på helgens schema. Marken och öltält för hela slanten! Ankan och jag lånade mina föräldras extrabil (tack mami och papi <3) och gjorde en liten miniroadtrip till Filipstad. För er som inte vet vart Filipstad ligger så lägger jag här upp en liten karta :)



Ankan har ju bott i Filipstad i typ tre år så det var anledningen till varför vi åkte dit, för att hälsa på Erika, hennes syster Frillan... och Casper såklart!

För er som inte gillar spynxar så ber jag er ändra uppfattning, precis som jag gjorde med råttor. Jag tror att så fort man träffat en kan man inte annat än älska dem... även fast de dricker ur ens vattenglas man ställt på bordet bredvid.

Oxhälja ska enligt uppgift vara Sveriges största marknad, något som verkligen passar oss här på Mankan Mansion. Tantiga grejer införskaffades för flera hundra i form av spritspåsar, köksduk, muffinsformar, osthyvel m.m Men öjj vad nöjda vi är!

En sjukt nice helg som måste göras om!


Casper och Erika!

Frillan!

Ankan med sitt fina t-shirtfynd!

Jag med mitt fina lockade hår (som Erika är skyldig till såklart! :))

Nu blir det att läsa lite i Byggnaden som system som tillhör kursen Energieffektiva byggnader och byggnadskomponenter.

Pusskram

Älskade tjejproblem här hemma

- Måste ändra poopschema så det inte inträffar på dejten
- Kan inte sätta upp håret i toffs för då blir det toffsväck vilket leder till att håret måste tvättas igen och det i sin tur leder till slitet hår.
- Vilka skor ska köpas?
- Hur ska man smaka när man hånglar första gången?
- Vilken färgkombination ska man välja till nästa inlämningsuppgift?

Ankan och jag har grymt mycket problem här at Mankan Mansion!

Du är den finaste för mig!

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på

och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag



Jag misstänker Ankan!


Lite förändringar!

Annika och jag insåg i början av veckan att vi kommer att läsa 10 hp den här perioden och 20 hp nästa period. Inte bra! Vi får ju fortfarande CSN och så vidare men fördelningen på arbetsbelastningen är ju inte jättefördelaktig. Imorse kom i alla fall Ankan på den brillianta idén att flytta poängen så att det blir 15-15 och inte 10-20 och dessutom byta bort en kurs mot en förmodligen bättre! Hon är värsta Einstein min vän!