Grrrr

img_1573 (MMS)

Grrrr


Saw 3D med hela Mankan Mansion!

img_1571 (MMS)

Saw 3D med hela Mankan Mansion!


Idag har jag klubbat!

Jobbade faktiskt på Uthgård idag mellan 17 och 23. Vi behövde dock inte göra så jättemycket då det varken var mat eller bar, utan bara catering. Men det blir en hel del disk i alla fall och en massa annat som ska göras. Koka kaffe, diska, sopa, fixa bord med mera. Viktor, Patrik och jag skötte det hela galant!

Tog hem både bulgursallad och potatissallad. Måste ha lunch imorgon så engentligen borde jag göra någon typ av kycklingfilé eller cornfilé till. Det blir nog corn för det blir klart på fem sekunder.

Igår så var ju som sagt Pontaren och jag på stan eftersom att karln letade skor. Han hittade ett par an gillade men tråkigt nog så var de en storlek för stora, tror dock att han skulle slå till på dem idag ändå. Ett par raggsocker bara och dem är perfekta ;) Vi snabb fikade på Å-rummet innan Pontus skulle klippa sig på Lilla Klippet.

Före...


... och efter!


På Lilla Klippet gjorde jag värsta fyndet!
Världens bästaste lockkräm som jag letat efter i TVÅ ÅR fann jag där! Finns säkert på massa andra ställen men jag har inte hittat den tidigare och inte har det direkt varit lättare när jag inte vetat vilket märke det var :P Sen köpte jag även från samma märke någon typ av vårdande kräm för topparna som var sänkt från 265:- till 50:-. Bra deal tyckte jag!

Väl hemma gick vi med Molle och sen kröp vi ner och började kolla på Upp. Bra film tycker jag faktiskt! :)

Nu tänkte jag faktiskt lägga mig i sängen och slå på någon film, kanske ta upp Molle i sängen och sen vänta på att min älskling ska ringa och säga att jag ska hämta honom från ÖG.

Pusskram


Score! Två år senare och jag hittar den :D

img_1530 (MMS)

Score! Två år senare och jag hittar den :D


Ankan nu kommer den! EN NY SUPERRESUMÈ!

Lördagen 16:e oktober
Baklängesgasque på Östgöta Nation! Tema: The American Dream

Kanske världens roligaste grej? Gasquen körs baklänges och därför börjar man med att sjunga O gamle klang ståendes på stolarna, efterrätt, kaffe, punsch, andra vindbjudet, varmrätt, första vinbjudet, förrätt och någonstans blir det snaps. Till sist så "börjar" man gasquen med att sjunga Östgötasången.

Vi tjejer (Elin, jag, Ankan och Cissi) valde att klä ut oss till deltagare i Miss America. Billiga (och fula) långklänningar från myrornas, princesskronor och sidenband - check!

Elin - Miss Arizona
Jag - Miss Florida
Ankan - Miss Texas
Cissi - Miss Hawaii



Söndagen 17:e oktober

Lite sliten efter en riktigt kul kväll. Vaknade upp hemma hos Cissi och Kim och tog mig inte hem förrän halv tre typ. Fick hotellfrukost och sen drog jag hem för att plugga Energieffektiva byggnader och byggnadskomponenter.



Måndagen 18:e oktober
Banankå skrev klart opponeringen och mailade till gruppen. Bra jobbat Banankå! Efteråt satt Ankan, Julki och jag kvar i salen Öland och pluggade Byggkonstruktion. En bra helt random sal på Geo, gillart!



Tisdagen 19:e oktober
Alla LOL-garnerna kom :) Iihhh! Lite tjockare garn än vad vi trodde men det blev awesome ändå! Pontus rättade massa random Historia A-prylar och Elin lade en ansiktsmask (så hon inte ska få sån där problem-akne som hon fick under rebusrallyt).



Onsdagen 20:e oktober
Ankans hjärta blev krossat då Elin glömde sin Ankanvirkade mobilstrumpa. Btw, lägg märke till Ankans helt underbara outfit! Kalles Randiga-tröja och hjärtlångkallingar!

Jag smygfotade Pontus när han sov, baby <3



Torsdagen 21:e oktober
Tentamen i Byggkonstruktion! Känns som det gick riktigt bra, hoppas på en fyra! :) Helst en femma men en fyra känns mer vettigt att hoppas på ^^

När jag kom hem från tentan var det bara att köra igång med nästa tentaplugg (gaah).



Fredagen 22:e oktober
Tentamen i Energieffektiva Byggnader och Byggnadskomponenter
Gick crapigt. Trösta mig själv genom att ringa Pontus och Mamma.

Grät en skvätt men insåg att livet går vidare även om jag sumpar tentan.

Har faktiskt inte en endaste bild att bjuda på från i fredags!

Lördagen 23:e oktober
Tjejmys hemma hos Cissi, dock saknades Alleballe (Turkarna hade henne!). Klädde mig i min "nya" kappa som jag fått efter Mormor. Mamma hittade den på deras vind när de rensade huset. Kappan är väll typ 40 år gammal men hur nice som helst! Som grädde på moset så är hela jackan gjord av Mohair.

Så himla bra tajming, mys hos Cissi medans boysen (Pontus och Kim) var på Herrmiddag på Smålands. Konstigt nog gick jag och la mig senare än Pontus eftersom jag satt uppe sent och lärde mig att virka mormorsrutor!



Söndagen 24:e oktober

Mamma kom till Uppis och vi drog till boländerna för lite shopping på bland annat IKEA. Hittade en hel del faktiskt, bland annat en dvd-hylla så alla mina CDON-köp får plats här hemma :) Följde med mami hem sen till Enköping.

Direkt när vi kom hem så badade vi Molle så han skulle vara fräsch när han skulle följa med mig till Uppis. Som ni ser på bilden så älskar min jycke att bada.

Fick ett mms sen på kvällen att älskling hade skruvat ihop hyllan <3! Hela Mankan Mansion hade tydligen varit lite inblandade fick jag höra idag, haha, sötisar!

På kvällen bestämde sig mor och jag för att kika på film, Bröllopsfotografen. Jobbigt bara att dosan till dvdn inte fungerade och bvi blev tvugna att kolla med blindtolk (gaaah). Vi tröttnade dock tillslut på att gubben skulle förklara varenda liten detaljs så vi passade på att låna brorsans dvd när vi skjutsade hem honom. Bra svensk film som jag faktiskt kan rekommendera, men dock utan blindtolk.



Måndagen 25:e oktober
Jobbade och slet, både i värmen och i kylen. Dagem gick fort och som vanligt var det roligt att träffa alla igen :)

Väl i Uppsala med hund och lite packning så bestämde sig Pontus och jag för att steka pannkakor. Den första blev väll bäst men resten blev bara mos. Hela eller mos, det var gott i alla fall :) Rosa gjorde vi dem också!



Tisdagen 26:e oktober
Det är faktiskt riktigt mysigt att gå ut och gå i kylan när solen ligger på och frosten glittrar. Dock glittrar bara frosten ett tag innan den smälter undan, men ändå :)

Första dagen i period 2, kursstart för Geoteknik och Grundläggning. En 10 hp-kurs som verkar riktigt vettigt om jag får säga det själv. Treor som vi är så roade vi oss med "Bro Bro Brejja" på rasten.

Hälsade på Kim och Cissi en stund efter kvällspromenade och Molle somnade fint på mattan. Sötpaj!




Idag onsdagen 27:e oktober
Gick bara från åtta till tio idag. Ritkigt bra föreläsning som höll mig från att göra onödiga teckningar i blocket. Visserligen satt jag en meter från föreläsaren så även om det hade varit en tråkig föreläsning hade jag nog inte ritat.

Efter föreläsninger drog Ankan och jag och lämnade in vår labbrapport i Energieffektiva. Vi httade nästan dit på en gång, HURRA FÖR OSS ANKII!

Nu ska jag ut med Molle och sen möta upp min älskade Pontus på stan!


SMS-inlägg

img_1447 (MMS)


Pluggpluggplugg

Jag sitter och pluggar pch baby ligger och sover i sängen. Om en vecka ligger jag också där ♥


LOL-garn

Idag köpte jag en virknål på stan, en 4 mm med ett ergonomiskt handtag. Sen beställde även Ankan och jag nio nystan var! NU JÄVLAR SKA DET VIRKAS!

.... efter tentaperioden.

Jag beställde svart, natur, gul, röd, lila, cerise, blå, turkos och grön. Tänkte beställa grå också men Ankan hade tydligen sjuhundra stycken nystan med grå. Juste, de här garnen är gjorda på återvunna PET-flaskor, bra va? :)

LOL


Saknar att bara vara med mina älsklingar

Den här veckan har känns lite jobbig, bara massa plugg och jag träffar bara Pontus när han kommer hem mitt i natten och sen när vi vaknar och han drar till praktiken. I natt minns jag inte ens om jag vaknade när han kom hem, det enda jag minns är att jag hörde att han duschade. Måste ha varit helt galet trött.

Men jag tror jag skulle tycka det var jobbigare om det var tvärt om... att han inte sov här men var här om dagarna då jag ändå inte kan umgås på grund av plugget... så egentligen kanske det här är den bästa "lösningen".

Längtar i alla fall till den 22:a på kvällen, då alla tentor är skrivna. 23:e har jag och Pontus varit tillsammans i sju månader (iihh) och sen den 25:e hämtar jag hem min älsklingsvovve till Uppis. LÄNGTAR!


Mandy aka Giant Head och Pontus

The day before

Dagen före tenta, panik börjar infinna sig men jag känner mig samtidigt lugn. Vi klarar det här, det går nog bra!

Dock har jag mer panik över outfiten på baklängesgasquen på lördag. Tema ""the american dream", lite klurigt men löser sig säkert efter stanbesöket efter tentan imorgon :)

Ska till Ica strax för att inhandla en "snopp"-pumpa som jag faktiskt har tänkt att laga en pasta på. Det blir onsdagens rätt från Buffés billiga veckan, Pumpapasta med feta och vitlök. Om nom nom.

Undra om min pasta blir lika fin ^^



BREV MAT BIFF

Idag har jag lärt mig fler saker än att virka!

Byggnadsmaterial
R
adon
Energi
Vatten

M
arkanvändning
Avfall
Transport

B
uller
Inomhusklimat
Förvaltning
Föroreningar

När man ska lära sig saker som bara ska "raddas upp" så är det helt awesome att göra första bokstaven av varje ord till ett nytt ord :D Ovan ser ni exempel vad ett miljöklassningssytem tar hänsyn till!

Vill även visa hur Ankan lyckades med att se ännu gubbigare/tantigare ut idag, men jag gillart!




Tentaperiod (fast en lite annorlunda sådan)

Nu börjar vi sjunka in i någon slags tentaperiod, fast ändå inte på något vis. Känns som Ankan och jag försöker hitta på allt annat man kan göra förutom att plugga. Jag har till exempel (nästan) lärt mig virka!

Redovisning imorgon, det går nog susen... banankå äger ju trots allt!


Min helg :)

Har inte riktigt hunnit berätta så mycket vad jag gjorde i varken fredags eller lördags. SAD. I fredags gjorde jag visserligen inget sådär jättespeciellt kanske. Klarade alla inlupparna i Byggkonstruktionen (yey) och svarade på Modelltentan till Byggteknik och Hållbart Byggande.

Fast juste, nu minns jag ju, HAHAHA. Det var nämligen så att i fredags så fick Ankan för sig att ta med ALLA hennes vackra ballonger till 45:ans samlingslokal och spexa, sad Ankan... SAD. Pontus och jag bestämde oss för att göra Ankans liv lite surt igen genom att fylla hela hennes rum med farliga laserstrålar, mohaha.



Åååh, det var så kul att se Ankans reaktion när hon kom hem, haha... så söt! Vi trodde hon skulle komma hem mycket senare när vi sov men istället kom hon hem mitt i Beck-filmen. Jag funderar lite vad jag ska fylla Ankans rum med nästa gång...

På lördagen klockan nio befann sig Cissi och jag utanför Landings för att hämta upp bröd till ÖG. Japp, ni läser rätt, i lördags jobbade jag fika på ÖG. Blir du inte lite stolt nu Sandra? Min älskade Cissi är ju fikavärd på ÖG så jag tänkte att det kunde vara kul att haka på, dessutom känner jag la lite press från klubbverkarpojkvänpontus och älskadecissispojkvänfredagsmiddagvärdkim (minns jag rätt?) att vara lite aktiv jag med. hur som helst så var det kul och kommer säkert att göras om!

Egentligen känns det taskigt att lägga upp den här bilden på smörgåstårtan för den blev betydligt finare sen än vad den faktiskt är på den här bilden!



Efter arbetandet på ÖG så cyklade jag till Geo för rapportskrivning med Banankå. VI jobbade på otroligt bra måste jag säga. Efter det var det bara att dra hem fort, duscha, käka och softa ett innan det var dags att dra iväg på inflyttningsfest och 25-årspartaj hos Viktor och Becca. Riktigt kul att träffa folket, trots att det blev en nykter snabbvisit!

Åkte buss hem och fann den perfekta platsen, tack fat girl!



Söndagen, 10-10-10-dagen, firades ordentligt som jag bloggat om
tidigare, men det hanns även med lite plugg också. Flumm med Ankan hela dagen medan Pontus var på storstäd på ÖG och Elin i Borlängen (som hon förövrigt hade varit sen i onsdags). In genom dörren kom de båda samtidigt och Mankan Mansion var komplett för den här gången... Snipp snapp snut så var sagan slut.. eller nått.

Molle, forever and ever and ever and ever... I hope



Lyssnade på den här vackra låten, blev tårögd, fick lite smått panik och bestämde mig för att göra detta:

Ram på sängbordet, before and after

Dagens sötaste?


10-10-10 10:10




WWIIIIIIEEEE!

Nu är Mandy och Ankan godkända på alla inluppar i Byggkonstruktionen! :D


Sötast


Hundra procent!

Jag känner fan att den här dagen har varit riktigt produktiv! Befann mig i skolan redan där vid 8ak för två timmar eget arbete i kursen Byggteknik och hållbart byggande. Vi tjejer jobbade på bra och höftade till det med lite allt möjligt i Ecotect men jag tror slutresultatet blev helt awesome!



Efter det otroliga passet med Ecotect så tänkte Ankan och jag gå på en föreläsning i kursen Energieffektiva byggnader och byggnadskomponenter men det visade sig att den föreläsningen endast var för de som gick Energisystem årskurs 4. Det här resulterade i en tre timmars lång håla (med lunchen inräknad) som vi faktiskt utnyttjade till att göra inlämningsuppgift 4 i kursen Byggkonstruktion. Riktigt skönt att vara klar med den utan att man ens hade planerat att göra klar den idag, wwwiiee.

Sen var det dataövningen i Byggkonstruktion där vi räknade inlämnigsuppgift 1 på en pissminut medan vi satt tidigare i kursen och räknade ut den för hand flera timmar. Känns underbart, NOT! Fast samtidigt skulle jag nog inte fattat så mycket kanske om jag inte själv hade räknat det för hand först... jag tror ändå att det är viktigt på något vis. Visst att datorn kan göra allt men man måste fortfarande ha förståelsen.



17ak var det Utnarmsvolontärsmöte i Siegbahnsalen. Jag kommer att vara lunchvolontär och hjälpa till att servera lunch till att företag, företagsvärdar och alla volontärer på Utnarm (den 4:e november!). Fick årets Utnarmväska som var riktigt snygg, dock ska vi boka in en sprätta-bort-kardborrebanden-kväll, strax efter pimpa-sprätten-kvällen såklart. Kardborre är en strumpbyxas värsta mardröm och ett par fingervantars minsta önskan. De ska booort! Får visa upp den snygga väskan i bloggen någon dag... och även den fina Klubbverkströjan jag fått!

Mös med Pontus sen när jag kom hem men gjorde även produktiva saker som till exempel att skriva på rapporten i Byggteknik och hållbart byggande, applåd till mig själv, samt att jag började frivilligt (jag fick lite ångest för att rally varit så duktig) klassa nya delar i LEED.

Pontus ligger och sover så sött så nu kan jag inte hålla mig längre från att krypa ner där (plus att jag börjar åtta imorgon men sccch). Säkert tusen felskrivningar i det här inlägget, men asch!

Pusskram

Jag tror löven böt färg i natt

Vaknade upp i ett ljus som kändes gulare än vanligt, eller var det bara jag som inbillade mig? Ankan kände samma sak och vem vet, kanske var det löven som böt färg i natt?


Skåne, som förövrigt ligger mitt emellan Dalarna och Uppland!


Idag i skolan så var vi alldeles för många i Geos kanske minsta sal, Skåne. Ankan och jag satt framför alla bänkar som två små dagisbarn som spännt väntar på fortsättningen på en saga. Dagens saga handlade om hur man drog över en Revit-modell till Ecotect, spännande!


God morgon!

Börjar känna mig en aning stressad över allt. Redovisningar, tentor och inluppar! Massa att läsa och försöka ta in. Men det ska nog gå vägen.

Idag börjar jag klockan ett och fram tills dess har jag tänkt att jag ska läsa det sista ur boken Byggnaden som system som jag inte gjorde igår och sen även börja svara på frågorn i modelltentan till kursen Byggteknik och hållbart byggande.

FULL GAS HELT ENKELT!

Pusskram


Igår var det ju Klubbverksträff! Hamburgare - OM NOM NOM

Titta vad jag köpte på Ica idag! :D

Russin, torkade äpplen och torkade aprikoser i kanske världens sötaste förpackningar!
Sånt här gör mig glad! :D


Full rulle!

Ledig dag idag men har ändå hunnit med en hel del. För att börja med så står det just nu en läcker (tror jag) schuashlasagne i ugnen! Fick för mig i söndags att köpa en schuash, som jag förövrigt knappt kan stava till, och jag har aldrig använt mig av det (i matlagning tänkte jag skriva men det skulle ju låta ganska så fel). Googlade på en schuashlasagne och hittade ett bra recept från tasteline.

Än så länge ser det bra ut där i ugnen... ^^


Mandy tittar in i ugnen på lasagnen

Lasagnen tittar mystiskt ut på Mandy

Juste, sen har jag ju faktiskt läst ganska så aktivt ur boken Byggnaden som system också. Gasch vad jag är bra! Ska faktiskt bara läsa de sista fem sidorna nu ur kapitel 10 (SCOOOORE).


Dagens outfit, förutom när jag lagar mat för då är det underkläder. linne och strumpor som gäller.

Sen har jag även gjort alla grejerna på dagens "To do list", den ni!



Snart är lasagnen klar! Vrålhungrig!

Pusskram

Jag har bakat muffins på kanelbullens dag!

Så himla nöjd över dem för de blev så himla fina! Hoppas de smakar lika gott som de doftar och ser ut! :)


Lägg märke till det fina muffinspappret, rosa zebrarandigt!

En helt underbar höstdag


Lite kallt men helt sjukt skönt i solen

Fort går det på den nya hojjen!

Utanför trapphuset ligger det massa fina löv, jag lövar det.

Myshelg i Enköping

Fredagen började med mys på stan med världens bästaste älskling. Ni ser la hur underbar han är? Köpte presenter till mor, farmor och Anki. Tror det blev riktigt bra faktiskt! Passade även på att luncha buffé på Little Italy.



Sen bar det av till skolan för lite byggkonstruktion på Ångan. Bra föreläsning och övningspass, som vanligt! Hann dock inte räkna klart inlämningstal 4 men det gjorde tydligen inget, gick lika bra att lämna in den nästa fredag.



Efter skolan pysslade Pontus och jag lite med diverse gratulationskort och oj så fint det blev! Plockade ihop lite prylar för att kunna tillbringa någon natt hos mina päron. Jag hatar att åka med den där jävla 804:an men det är i alla fall lite roligare (och mysigare!) när älskling och jag åker tillsammans :)




På lördagen firade vi (håll i er nu) mamma, pappa och farmor! Mamma och Pappa fyllde ju år där den 17:e och farmor fyllde ju år igår (den 3:e oktober) så henne firade vi lite i förskott.

En av de saker jag älskar med att komma hem till Enköping är dels såklart att träffa min familj men det bästa är ändå att jag får kramas med Molle. Mami och Papi kan jag ju faktiskt ringa, Molle är lite mer svårkontaktbar.



På söndagen fick vi skjuts hem (tackar!) eftersom att vi skulle få med cykeln som Papi hade fixat åt mig (tackar igen!). En riktigt nice kärringhonda!

Fick även med mig alla kakformar efter mormor som jag diskade upp med detsamma när jag kom hem. En bra sak när man ska diska cirka fem tusen kakformar är att ha diskhandskar på sig... annars skär man sig en massa (grrrr, dumma mig).



Softade mest hela dagen tänkte jag skriva men det gjorde jag ju faktiskt inte. Elin och jag tillbringade ju faktiskt dagen med att blåsa upp
200 ballonger. Även om man inte kan tro det så gick det väldigt fort att blåsa upp dem... dock har jag lite träningsvärk i magen idag. Shit, blås ballonger och hosta halva natten... jag lovar, du får ett sexpack!

Lagade även middag tills Pontus kom hem, kycklingfilé och rotfrukter i ugn och till det blev det fetaostcreme och sallad. OM NOM NOM!

Idag är det lite oklart vad det blir till middag. Kanske den reabilliga (endast sju spänn!) färka spenatraviolin med ricotta från Ica?

Pusskram

Hur man grattar sin kombo!

200 ballonger, en tårta och ett paket. CHECK!



Idag fyller världens bästa Anka 24 år och världens bästa Farmor 77 år!


Magnetism och Siv:an

I onsdags satt Ankan och jag kvar i skolan till nio kanske och gjorde klart inlämningsuppgift två i kursen Energieffektiva byggnader och byggnadskomponenter. Eftersom man inte fick maila in uppgiften så var det bara att sätta sig på cykeln och ta sig till ångan. Eftersom att vi trodde att vi skulle till hus 8 våning 3 så tänkte vi vara smarta att parkera på baksidan. Bra tanke som inte riktigt var den bästa när det visade sig att vi skulle till hus 4 våning3. När vi gick genom ångan passade vi på att leka med allt roligt som ångan har att erbjuda.


Ankan vevar vilket ger energi till en radio som går igång

Jag utforskar magnetism

Igår hade vi sovmorgon till 13ak så jag passade på att tvätta en massa på morgonen. Ankan och jag jobbade även lite med inlämningsuppgift 3 i kursen Byggkonstruktion. Gick faktiskt bra :)

Sen var det gästföreläsning på Pollax. Jag antecknade flitigt.


Hann dock inte färglägga allt under föreläsningen så fortsatta lite igår kväll och det sista nu på morgonen :)

Efter den otroligt(!) givande föreläsningen så begav sig Ankan och jag till EBC för en sammansormning med SiV som skulle ske kl 17dk. Fram tills dess fikade vi och räknade klart det mesta på inlämnningsuppgiften som vi hade hållit på med på morgonen.


Smarta flickor fattar inte att automaten själv spottar ut ett glas, haha

Slog på stort! Chococoffe, KitKat ChunKy och en Loka. If nom nom (som google translate hade sagt det)

Jag tjuvfotar Ankan, jackpott!

Ankan försöker att smygfota mig, mindre jackpott!

Nu ska jag egentligen bara hoppa in i duschen för sen ska jag möta upp min älskade Pontus på stan. Köpa lite presenter till diverse födelsedagsdudes innan jag börjar skolan igen vid 13ak.

Kanske köra en lunch också? :)

Pusskram